English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 139

1) How people would ______ in a particular situation cannot be ______ with perfect accuracy.
a) think, observed
b) act, expected
c) behave, predicted
d) react, analyzed
e) feel, resolved

Click to View Answer
Answer c) behave, predicted

2) When the mob turned ______, the police opened fire to control the ______ situation.
a) away, burning
b) up, untoward
c) around, devastating
d) quietly, aggravate
e) hostile, rioting

Click to View Answer
Answer e) hostile, rioting

3) The Government ______ down the opposition ______ for a joint parliamentary committee probe.
a) boiled, proposal
b) shot, demand
c) put, leaders
d) whipped, portfolio
e) struck, party

Click to View Answer
Answer b) shot, demand

4) The handwriting on the letter was very ______, none could ______ it.
a) legible, write
b) illegible, read
c) original, recognize
d) faint, notice
e) shabby, identify

Click to View Answer
Answer b) illegible, read

5) The delay in completing the task ______ can be attributed to their ______
a) expeditiously, lethargy
b) fully, punctuality
c) economically, rigidity
d) religiously, strictness
e) carefully, perfectionism

Click to View Answer
Answer a) expeditiously, lethargy

6) Find the error in the following sentence.
a) Present-day parents have
b) underwent a radical shift in
c) attitude compared to
d) their earlier counterparts.
e) No error

Click to View Answer
Answer b) Replace ‘underwent’ with ‘undergone’

7) Find the error in the following sentence.
a) He went on attacking her
b) when other passengers arrived
c) and told him
d) to lay off.
e) No error

Click to View Answer
Answer b) Replace ‘when’ with ‘until’

8) Find the error in the following sentence.
a) Get rid of all cigarettes
b) and ashtrays and
c) other paraphernalia
d) associated to smoking.
e) No error

Click to View Answer
Answer d) Replace ‘to’ with ‘with’

9) Find the error in the following sentence.
a) John’s soldiers
b) were readying
c) themselves for
d) the final assault.
e) No error

Click to View Answer
Answer e) No error

10) Find the error in the following sentence.
a) There is a perception that
b) the civilian authority does not
c) fully appreciate the gravity of
d) threats of national security.
e) No error

Click to View Answer
Answer d) Replace ‘of’ with ‘to’

Leave a Comment