English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 172

1.Find the error in the following sentence.
a) The Nobel Laureates argue that the
b) reason this innovation have not started
c) saving lives yet is Greenpeace’s criminal opposition.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) reason this innovation have not started , Replace “have” with “has”
Innovation is singular hence verb will be singular.

2.Find the error in the following sentence.
a) There is no doubt that the Modi government should make electoral
b) funding transparent, since the perception about it is
c) that it is by and large corruption-free and has a grip on governance.
d) No error

Click here to View Answer
Answerd) No error

3.Find the error in the following sentence.
a) It is worth reminding populist
b) politicians that working cities
c) is in everybody’s interest, including villagers.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) is in everybody’s interest, including villagers,Replace “is” with “are”

4.Find the error in the following sentence.
a) Unless both Centre and states can find the political
b) will to carry out urban governance reforms
c) talk to smart cities or Swachh Bharat will remain just idle chatter.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) talk to smart cities or Swachh Bharat will remain just idle chatter,Replace “to” with “about”

5.Find the error in the following sentence.
a) Most Indian employers don’t
b) know the work of Nobel
c) laureate Peter Diamond’s work on search costs at labour markets.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) laureate Peter Diamond’s work on search costs at labour markets, Replace “at” with “in”

6.Find the error in the following sentence.
a) The mayor would be the executive head of
b) a city, equipped with sufficient
c) legal powers and financial resources to get things done.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) The mayor would be the executive head of,Replace “would” with “should”

7.Find the error in the following sentence.
a) Whatever challenge emerge, the fact
b) is that a prosperous China, underpinned by
c) local consumers, will contribute to – and shape – a prosperous global economy.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) Whatever challenge emerge, the fact,Replace “challenge” with “challenges”

8.Find the error in the following sentence.
a) The emphasis on food sold by branded
b) restaurants, mainly local franchises of western food brands
c) again defies legitimate explanation
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

9.Find the error in the following sentence.
a) To understand why, one needs to look on
b) international arbitrations and World Trade Organisation (WTO) cases
c) involving tobacco control laws
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) To understand why, one needs to look on,Replace “look on” with “look at”

10.Find the error in the following sentence.
a) It is doubtful whether scientific literature would
b) support the proposition that western processed food poses a health risk
c) while processed Indian food are not
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) while processed Indian food are not,Replace “are not” with “does not”

Leave a Comment