English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 138

1) Find the error in the following sentence.
a) After his term in the Department of Defence
b) he was appointed Secretary of Energy –
c) a job in which he strongly supported the use
d) of alternate sources of energy such as nuclear energy.
e) No error

Click to View Answer
Answer d) of alternate sources of energy such as nuclear energy. Replace ‘alternate’ with ‘alternative’

2) Find the error in the following sentence.
a) As GDP growth is half of what it
b) is just a few years ago, the country
c) desperately needs to cut red tape and improve
d) infrastructure to boost investment and growth.
e) No error

Click to View Answer
Answer b) is just a few years ago, the country
Replace ‘is’ with ‘was’

3) Find the error in the following sentence.
a) When elections in the country are due shortly
b) people are determined to register as voters and to vote for
c) candidates based on their track record and the programmes
d) that they intend to implement for the betterment of the country,
e) No error

Click to View Answer
Answer a) When elections in the country are due shortly
Replace ‘When’ with ‘As’

4) Find the error in the following sentence.
a) At least a quarter of the world’s corals have lost
b) over the past twenty-five years and as climate change warms
c) the oceans the additional carbon dioxide will make
d) the water more acidic further destroying coral reefs.
e) No error

Click to View Answer
Answer a) At least a quarter of the world’s corals have lost. Insert ‘been’ after ‘have’

5) Find the error in the following sentence.
a) The Prime Minister’s speech laid out how
b) it is important to encourage female participated
c) in the economy yet the percentage of female lawmakers in
d) the lower house of parliament has fallen to 8 percent.
e) No error

Click to View Answer
Answer b) it is important to encourage female participated. Replace ‘participated’ with ‘participation’

6) Three unknown assailants ________ on motorcycles and opened________ barely a few metres from where the actor was shooting.
a) came, shooting
b) rode, rounds
c) arrived, fire
d) approached, hitting
e) climbed, shots

Click to View Answer
Answer c) arrived, fire

7) The police ________ in ________ a car theft case within a matter of two hours of registration of the complaint.
a) achieved, solving
b) victorious, catching
c) famed, arresting
d) succeeded, cracking
e) failed, assigning

Click to View Answer
Answer d) succeeded, cracking

8) The health ministry has approved major expansion of post-graduate seats in key departments of AIIMS to ________ the severe ________of specialists across the country.
a) address, dearth
b) correct, loss
c) improve, damage
d) rectify, limits
e) good, shortage

Click to View Answer
Answer a) address, dearth

9) With the________wedding season, people are leaving no stone unturned to make their wedding cards look________.
a) prolonged, beyond
b) ongoing, special
c) instant, great
d) sudden, while
e) estimated, legible

Click to View Answer
Answer b) ongoing, special

10) The tourism data ________ that Indians are ________ the biggest spenders while on holidays.
a) says, within
b) reveal, amongst
c) proclaims, between
d) states, surrounded
e) speaks, amid

Click to View Answer
Answer b) reveal, amongst

Leave a Comment