English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 170

1.Find the error in the following sentence.
a) My brother had a son
b) and a daughter and me and my wife yearned for
c) a complete family like his.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) and a daughter and me and my wife yearned for,Replace with
‘daughter and me’ with ‘daughter and I’

2.Find the error in the following sentence.
a)  These citizens and groups have been
b)  steadily achieving ‘Clean India’ goals without
c)  any fanfare, and with hardly any support from local bodies.
d)  No error

Click here to View Answer
Answerc)/any fanfare, and with hardly any support from local bodies, replace ‘from’ with ‘for’.

3.Find the error in the following sentence.
a) It is never helpful to point at sticking points,
b) but it is always helpful to encourage
c) one’s partners to take a much active and forward-looking approach.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) one’s partners to take a much active and forward-looking approach, replace ‘more’with ‘much’

4.Find the error in the following sentence.
a) The Bill is a step forward, but the problem
b) unfortunately lies in people attitude
c) and to bring about a change in attitude will take a longer time.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) unfortunately lies in people attitude, replace ‘people attitude’with ‘people’s attitude’.

5.Find the error in the following sentence.
a) By making a sensitive issue, on which the dignity
b) and pride of the nation are at stake a political agenda, parties are showing
c) how unethical they have become.
d) No error

Click here to View Answer
Answera) By making a sensitive issue, on which the dignity,replace ‘on which’ with ‘in which’.

6.fiscal deficit of 16 per cent of GDP in 2015 that is projected to slightly narrow to about 13 per cent this year forced spending cuts, including IN WAGES ANS FUELS SUBSIDIES.
a) in wages and the fuels subsidies
b) on the wages and fuel subsidies
c) on wages and fuel subsidies
d) in wage and fuel subsidies

Click here to View Answer
Answerc) on wages and fuel subsidies

7.Addressing the nation over All India Radio that evening, she said the PAF air strikes WERE THE DECLARATION OF THE WAR AGAINST India, and the Indian Air Force responded with initial air strikes that very night.
a) were a declaration of war against
b) were deceleared of war against
c) were a declaration the war of against
d) were declaration of war against the

Click here to View Answer
Answera) were a declaration of war against

8.Despite the recent setbacks to their leadership, the Taliban now control more territories THAN EVER FOR THEY OUSTED TO power in 2001.
a) than since they ever were ousted from
b) than ever since who were ousted from
c) than ever since they were ousted from
d) then ever since they were ousted to

Click here to View Answer
Answerc) than ever since they were ousted from

9.Flirtey is working with drones to deliver RELIEF SUPPLIES AS ANPART OF humanitarian missions around the world.
a) relief supply as part as of
b) relief supplies as an part of
c) relieve supply as part of
d) relief supplies as part of

Click here to View Answer
Answerd) relief supplies as part of

10.Judith D’Souza, the Indian aid worker WHO WAS KIDNAPPED AT Kabul last month, was rescued from her captors on Friday.
a)who is kidnapped at
b)which was kidnapped at
c) who was kidnapped in
d) which is kidnapped in

Click here to View Answer
Answerc) who was kidnapped in

Leave a Comment