English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 169

1.The joint statement ISSUE WITH BOTH THE LEADERS DURING PM Modi’s visit to Washington DC comprehensively outlined the agenda for cooperation and development.
a) issued by the both of leaders during
b) issued by both the leaders during
c) issued of the both the leaders during
d) issued by both the leaders due to

Click here to View Answer
Answerb) issued by both the leaders during

2.India has been firmly opposing any UNJUST ORDER IN CLIMATE TO CHANGE regime so far.
a) unjusted order into climate change
b) of the unjust order in climate change
c) unjust order in climate change
d) unjust order on the climate change

Click here to View Answer
Answerc) unjust order in climate change

3.The global power axis HAVE MOVE AWAY UP FROM THE Pacific-Atlantic region to Indo-Pacific region.
a) has moved away from the
b) has been moving away from the
c) have moved away from
d) had been moved away from the

Click here to View Answer
Answera) has moved away from the

4.Counterterrorism and regional and homeland security are comparatively EASIER AREAS TO INDIA AND US to cooperate.
a) easiest areas to India and US
b) easy areas between India and US
c) easy areas for India and US
d) easier areas for India and US

Click here to View Answer
Answerd) easier areas for India and US

5.Several infrastructure areas like roads, railways, ports, defence ALSO PARTIALLY AND FULLY opened up for foreign equity participation.
a) are partially also fully
b) are also being partially or fully
c) is also partial or fully
d) are also partially or fully

Click here to View Answer
Answerd) are also partially or fully

6.Find the error in the following sentance.
a) Implementation of these measures
b) may help the Govt to Replace ‘times’with ‘time’ a revenue of
c) about Rs. 400 crores a year.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) may help the Govt to generating a revenue of,Replace ‘ generating’with ‘ generate’

7.Find the error in the following sentance.
a) Lakhdar Brahimi, the UN envoy Syria,
b) said that the second round
c) of talks in Geneva has failed to make progress
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) of talks in Geneva has failed to make progress ,Replace “has” with “had”

8.Find the error in the following sentance.
a)The three-day trip that India’s Prime Minister, Narendra Modi, made
b) to china is seen in some quarter as a
c) chance to reset the relationship between Asia’s two giants
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) to china is seen in some quarter as a ,Replace “quarter” with “quarters”

9.Find the error in the following sentance.
a) To provide two special economic zones
b) exclusively for Indian investors is a clear reflection of
c) Bangladesh’s positive intent.
d) no error

Click here to View Answer
Answera) To provide two special economic zones,Replace “to provide” with “providing”

10.Find the error in the following sentance.
a) My elder brother is planning to go abroad
b) as soon as he will retire
c) in December next year
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) as soon as he will retire,Replace “will retire” with “retires”

Leave a Comment