English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 168

1.Find the error in the following sentance.
a) Closing the doors to a foreign citizen
b) seeking employment in India, the Difficult Court on Thursday ruled
c) that it is not a foreign national’s fundamental right to get an employment visa in the country.
d) No error

Click here to View Answer
Answera) Closing the doors to a foreign citizen ,Use “for” in place of “to”

2.Find the error in the following sentance.
a) As market leaders We have always been at
b) the forefront of creating awareness
c) between the public.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) between the public. Replace ‘between’ with ‘among’

3.Find the error in the following sentance.
a) In just two months after having planted these, most of the plants
b) have either dried up and are suffering
c) due to lack of maintenance
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) have either dried up and are suffering,Replace ‘and’ with‘or’

4.Find the error in the following sentance.
a) The band have been performing at many cause-oriented concerts
b) to encourage people to come forward and
c) lend their support to the noble cause.
d) No error

Click here to View Answer
Answera) The band have been performing at many cause-oriented concerts, Replace ‘have’ with ‘has’

5.Find the error in the following sentance.
a) In cities people don’t
b) always have the time to
c) catch up with old friends or spend times with their family.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) catch up with old friends or spend times with their family. Replace ‘times’with ‘time’

6.Find the error in the following sentance.
a) By virtue of the provisions of the by-laws
b) he has to take on as chairman of the committee
c) with effect from the first of the next month.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) he has to take on as chairman of the committee , Replace ‘ take on as ’with ‘ take over as ’

7.Find the error in the following sentance.
a) Most of the gold deposits discovered
b) during the original gold rushes was exposed
c) at the Earth’s surface and were found by simple prospecting methods.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) during the original gold rushes was exposed,Replace ‘was’ with ‘were’.

8.Find the error in the following sentance.
a) On Sunday morning,
b) the Elliot’s Beach promenade
c) were transformed to a traffic-free zone for three hours
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) were transformed to a traffic-free zone for three hours,replace ‘were’ with ‘was’.

9.Find the error in the following sentance.
a) If plans of the city police go well every nook and corner in old city
b) would be under electronic surveillance
c) bringing down crime rate in the neighbourhood,
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) would be under electronic surveillance,replace ‘would’ with ‘will’.

10.Find the error in the following sentance.
a) The Difficult Court on Thursday banned
b) plying of diesel-run vehicles including safari vehicles in the tiger sanctuary
c) with immediate effect.
d) No error

Click here to View Answer
Answerd) No error

Leave a Comment