English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 168

1.All the school students ……… the vicinity will be taken to the nearby theatres ………….the festival.
a) in, during
b) on, for
c) at, in
d) among, at

Click here to View Answer
Answera) in, during

 

2.The eventual ____ status of the Great Migration migrants has not been ____ traced.
a) economic, adequately
b) loss, quietly
c) gain, since
d) wealthy, sincerely

Click here to View Answer
Answera) economic, adequately

3.The cash value of children ____ during the nineteenth century because their expected ____ over the course of a lifetime increased greatly.
a) declined, earning
b) rose, earnings
c) stood, wealth
d) fell, economy

Click here to View Answer
Answerb) rose, earnings

4.We have asked the UNHCR to identify the _____________ cases where a child’s best interests are served by _____________ to the UK and help us to bring them.
a) unusual, move
b) common, shifted
c) exceptional, resettlement
d) conventional, relocate

Click here to View Answer
Answerc) exceptional, resettlement

5.He had been ___ to his teacher; consequently, he was ___ in front of the whole class.
a) honourable, detained
b) naughty, awarded
c) kind, detained
d) distrustful, regained

Click here to View Answer
Answerd) disrespectful, reprimanded

6.There is a land that ___ itself a multicultural success story, but it is one ___ by an indelible stain of bigotry.
a) hopes, acquainted
b) covers, painted
c) considers, tainted
d) condemns, covered

Click here to View Answer
Answerc) considers, tainted

7.We have ________________ to all companies, whether or not they are bound to have CSR projects under law, to undertake social work to uplift the poor and ____________ to rural development, especially in education and health.
a) requested, add
b) prayed, contribute
c) wished, supply
b) appealed, contribute

Click here to View Answer
Answerb) appealed, contribute

8.It’s hard to miss Facebook’s _________________ advertising campaign for Free Basics, the company’s controversial programme to bring millions of _______________ Indian’s online that detractors say offers only a limited version of the web.
a) Violent, unconnected
b) Important, connected
c) aggressive, unconnected
d) forcefully, connected

Click here to View Answer
Answerc) aggressive, unconnected

9.The panel’s report recognized the centre’s focus and _____________ to create jobs and generate higher ____________, but is also noted that the business in India have to interact with multiple authorities.
a) pains, responsibility
b) efforts, growth
c) facilitates, reduction
d) works, task

Click here to View Answer
Answerb) efforts, growth

10.The new world order would be ____together by a male, to represent reflection, and a female, to represent ____.
a) ruled, sentiment
b) assigned, notions
c) governing, situation
d) placed, emotion

Click here to View Answer
Answera) ruled, sentiment

Leave a Comment