English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 137

1. What is the meaning of IRREVOCABLE?
a) Change
b) Done
c) Unalterable
d) Reversible

Click to View Answer
Answer c) Unalterable. IRREVOCABLE (adjective). not able to be changed. Ex-Take time to be clear and total before taking irrevocable decisions. Synonyms: irreversible, unalterable, unchangeable, immutable.

2. What is the meaning of DOCILE?
a) Submissive
b) Stubborn
c) Strong
d) Changeable

Click to View Answer
Answer a) Submissive. DOCILE (adjective).ready to accept control or instruction.  Ex. -I grinned and docilely followed him over to the counter. Synonyms: compliant, obedient, pliant, dutiful, submissive

3. What is the meaning of COMMOTION?
a) Cheer
b) Imbalance
c) Disturbance
d) Movement

Click to View Answer
Answer c) Disturbance. COMMOTION(noun) .Ex.-he was distracted by a commotion across the streetsynonyms: disturbance, uproar, tumult, rumpus, ruckus.

4. What is the meaning of NURTURE?
a) To encourage
b) To grow
c) To see
d) To maintain

Click to View Answer
Answer b) To grow. NURTURE (noun) synonyms: encouragement, promotion, fostering, development

5. What is the meaning of FRUGAL?
a) Economical
b) Miserly
c) Splendid
d) Hungry

Click to View Answer
Answer b) Miserly. FRUGAL(adjective)
Ex-he led a remarkably frugal existence. synonyms: thrifty, economical, careful, cautious, prudent, provident,

6. What is the meaning of QUASH?
a) Question
b) Pledge
c) Reject
d) Slash

Click to View Answer
Answer c) Reject. QUASH(verb). Ex-his conviction was quashed on appeal. synonyms: cancel, reverse, rescind, repeal, revoke, retract

7. What is the meaning of METICULOUS?
a) Correct
b) Clean
c) Methodical
d) Painstaking

Click to View Answer
Answer d) Painstaking. METICULOUS(adjective). Ex-he had always been so meticulous about his appearance . synonyms: careful, conscientious, diligent, scrupulous, punctilious,

8. What is the meaning of ACQUAINT?
a) Arouse
b) Introduce
c) Appoint
d) Acquire

Click to View Answer
Answer b) Introduce. ACQUAINT( verb). Ex-new staff should be acquainted with fire exit routes. synonyms: familiarize with, make familiar with, make aware of.

9. What is the meaning of  SURREPTITIOUSLY ?
a) Calmly
b) Secretly
c) Suggestively
d) Quitely

Click to View Answer
Answer b) Secretly. SURREPTITIOUSLY(adverb)

10. What is the meaning of IMPECCABLE ?
a) Perfect
b) Fair
c) Faultless
d) Criminal

Click to View Answer
Answer c) Faultless. synonyms: flawless, faultless, unblemished, spotless, immaculate

Leave a Comment