English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 167

1.The protests were ……… at ……… awareness among the elite and the educated.
a) held, generating
b) aimed, creating
c) targeted, awakening
d) focused, building

Click here to View Answer
Answerb) aimed, creating

2.Cancer expert Harpal Singh Kumar, whose parents __________ to India from Pakistan during partition and later moved to Britain, has been ____________ in a royal honours list that includes several Indian-origin individuals who distinguished themselves in various fields.
a) run away, awarded
b) escape, knight
c) comes, awarded
d) fled, knighted

Click here to View Answer
Answerd) fled, knighted

3.The problems faced by a ____ scholar who wishes to use original source materials that are written in an ____ foreign language.
a) renowned, easy
b) scientific, difficult
c) common, organised
d) literary, unfamiliar

Click here to View Answer
Answerd) literary, unfamiliar

4.Sweden has said it expects to expel up to 80,000 migrants whose asylum ____________ will likely be rejected, as another 24 people including children ____________ in a desperate bid to reach Europe.
a) demands, flooded off
b) requests, drowned off
c) charges, immersed
d) petition, drowned off

Click here to View Answer
Answerb) requests, drowned off

5.The women’s ____ has succeeded in legitimizing the economic and political ____ of women on their own behalf.
a) leap, activity
b) movement, activism
c) participant, involvement
d) criteria, place

Click here to View Answer
Answerb) movement, activism

6.Australian prosecutors allege a teenage suspect _______________ with a British accomplice ways to pack a Kangaroo with ______________ before setting it loose on police officers.
a) talked, sensitive
b) argued, dynamite
c) discussed, explosives
d) associated, sensitive

Click here to View Answer
Answerc) discussed, explosives

7.The act was more significant for ________________ Dalits and other prohibited Hindus full rights to enter temples. It also _____________ that no person must enter a temple without a bath.
a) permitting, commands
b) refusing, directs
c) rejecting, agrees
d) allowing, dictates

Click here to View Answer
Answerd) allowing, dictates

8.Every state should have its ___________ rescue force at their disposal. As ____________ happen without any warning.
a) particular, tragedy
b) dedicated, accident
c) expert, misfortune
d) Specialized, disasters

Click here to View Answer
Answerd) Specialized, disasters

9.Economic experts say that big ticket investments might be _____________ but they will not _____________ the required employment.
a) glamorous, generate
b) attractive, make
c) good, create
d) useful, build

Click here to View Answer
Answera) glamorous, generate

10.Before the government forces could ___ from the attack, the enemy ___ yet another attack.
a) hover, landed
b) consider, declared
c) retain, pertained
d) recover, launched

Click here to View Answer
Answerd) recover, launched

Leave a Comment