English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 166

1.Find the error in the following sentance.
a) The last bastion of the historic reforms
b) of 1945, the National Health Service, has
c) been so subverted by Tory and Labour-supported privateers it is fighting for their life.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) been so subverted by Tory and Labour-supported privateers it is fighting for their life.Replace “their” with “its”

2.Find the error in the following sentance.
a) A small business is able to cut back
b) sharp on spending through greater commercial
c) efficiency and thereby compensate for a loss of revenue.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) sharp on spending through greater commercial ,replace ‘sharp’ with ‘sharply’.

3.Find the error in the following sentance.
a) At very low concentrations in the human brain,
b) both caffeine and theophylline tend to
c) have depressive rather than stimulatory effects at human behaviour.
d) No error.

Click here to View Answer
Answerc) have depressive rather than stimulatory effects at human behaviour.replace ‘at’ with ‘on’.

4.Find the error in the following sentance.
a) Changing views about property and democracy
b) in post-Restoration England has an
c) effect on property laws that was beneficial to women.
d) No error.

Click here to View Answer
Answerb) in post-Restoration England has an ,replace ‘has’ with ‘had’.

5.Find the error in the following sentance.
a) The legal questions surrounding the privacy of
b) electronic mail in the work place can best be resolved by treating such communications as if they
c) was as private as telephone conversations.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) was as private as telephone conversations,
replace ‘was’ with ‘were’.

6.Find the error in the following sentance.
a) Because the island sits on the boundary line
b) among the temperate and sub-Arctic zones,
c) the island supports the flora and fauna of both zones as well as beach, inland, and alpine plants.
d) No error.

Click here to View Answer
Answer b) among the temperate and sub-Arctic zones,
replace ‘among’ with ‘between’.

7.Find the error in the following sentance.
a) Your doubts would
b) kill your chances and opportunity in life as they
c) goes hand in hand.
d) No Error

Click here to View Answer
Answerc) goes hand in hand,Replace ‘goes’ with ‘go’.

8.Find the error in the following sentance.
a) Those who want more and more
b) storing space for their
c) content can understand the importance of portable storage solutions.
d) No Error

Click here to View Answer
Answerb) storing space for their ,Replace ‘storing’ with ‘storage’.

9.Find the error in the following sentance.
a) Although genetic mutations in bacteria and viruses
b) can lead to epidemics, some epidemics is caused
c) by bacteria and viruses that have undergone no significant genetic change.
d) No error.

Click here to View Answer
Answerb) can lead to epidemics, some epidemics is caused ,replace ‘is’ with ‘are’

10.Find the error in the following sentance.
a) The individualist feminist tradition
b) emphasizes individual human rights
c) and celebrate women’s quest for personal autonomy.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) and celebrate women’s quest for personal autonomy,replace ‘celebrate’ with ‘celebrates’.

Leave a Comment