English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 165

1.Doing away with contentious issues like seeking the centre’s _____________ on a range of functions, including increasing of the fee structures and _____________ in regulations, the new draft comes as a huge relief for the IIMs.
a) support, continue
b) agreement , remain
c) approval, changes
d) sanction, stay

Click here to View Answer
Answerc) approval, changes

2.The train was going ____________ the station. The moment the driver saw the man, he applied _____________ brakes but it was too late.
a) to, crisis
b) towards, emergency
c) near, immediate
d) about, direct

Click here to View Answer
Answerb) towards, emergency

3.The volunteers will not only be raising ________ but also _______ these families with the application process.
a) alertness, aid
b) knowledge, assist
c) awareness, help
d) information, facilitate

Click here to View Answer
Answerc) awareness, help

4.The government is planning to set ________ family welfare centers for slums in cities.
a) Another
b) with
c) in
d) up

Click here to View Answer
Answerd) up

5.The panel’s report recognized the centre’s focus and _____________ to create jobs and generate higher ____________, but is also noted that the business in India have to interact with multiple authorities.
a) pains, responsibility
b) efforts, growth
c) facilitates, reduction
d) works, task

Click here to View Answer
Answerb) efforts, growth

6.As citizens we can show our commitment to the constitution by _______________ doing our duties and that alone is most effective instrument to ________________ our liberty.
a) conscientiously, protect
b) casually, defend
c) angrily, guard
d) indifferently, protect

Click here to View Answer
Answera) conscientiously, protect

7.At the police check-point, the ___ in the car in front of us were asked to ___ their identity cards.
a) traveller, surrender
b) passengers, produce
c) relative, legalise
d) people, level

Click here to View Answer
Answerb) passengers, produce

8.At seven thirty, they were still _______ full so they did not have dinner until it was quite _______.
a) quite, late
b) little, ok
c) very, busy
d) on, before

Click here to View Answer
Answera) quite, late

9.The blast highlights the Pakistani Taliban’s continued ability to carry out __________ despite a major military __________ against its headquarters that analysts say has reduced the group’s capacity.
a) strikes, defensive
b) attacks, offensive
c) assault, repulsive
d) protection, revolting

Click here to View Answer
Answerb) attacks, offensive

10.The court had directed the directorate of education to _____________ that all schools that had been allotted land on the condition that they would ____________ 25 percent of EWS students fill the allotted seats.
a) certify, admitted
b) confirmed, receive
c) ensure, admit
d) ensured, grant

Click here to View Answer
Answerc) ensure, admit

Leave a Comment