English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 135

English Quiz

1. What is the meaning of SALACITY
a) Recession
b) Indecency
c) Depression
d) Bliss

Click to View Answer
Answer b) Indecency. Salacity (N) means the quality of being indecent, obscenity in speech or writing.

2. What is the meaning of HAWKER
a) Farmer
b) Priest
c) One who sells goods aggressively, especially by calling out
d) Officer

Click to View Answer
Answer c) One who sells goods aggressively, especially by calling out

3. What is the meaning of UMBRAGE
a) Sensitive
b) Shabbiness
c)Premature
d) Resentment

Click to View Answer
Answer d)Resentment. Umbrage (N) means take offence OR violating rules and regulation of your family or group

4. What is the meaning of EMULATE
a)Trying to do as well
b) Enable
c) Likely to be late
d) Insipid to win

Click to View Answer
Answer a) Trying to do as well

5. What is the meaning of HIATUS
a) Gap
b) Contempt
c) Tight
d) Narrow

Click to View Answer
Answer a) Gap. Hiatus (N) means a natural opening, space, a period of pause in activity, an interruption Synonyms- pause, break, gap, lacuna, interval, intermission

6. What is the meaning of CADGE
a) Beg
b) Hide
c) Bicker
d) Imprison

Click to View Answer
Answer a)Beg. Cadge (V) means to ask somebody for food, money, etc. especially because you can’t or do not want to pay for something yourself. Synonyms-schnorr, scrounge, bum, grub, mooch, sponge

7. What is the meaning of TAINT
a) Soil
b) Stain
c) Dirty
d) Corrupt

Click to View Answer
Answer d)Corrupt. Taint (V/N) means to damage the quality of something .something unpleasant that spoils the quality of something. Synonyms- trace, touch, suggestion, hint, tinge, stain, blot

8. What is the meaning of KEMP
a) Professional
b) Parasite
c) Tent
d) Champion

Click to View Answer
Answer d) Champion. Kemp (N) means a strong, brave warrior.

9. What is the meaning of UNCANNY
a) Unmistakable
b) Strange
c) Fearful
d) Internal

Click to View Answer
Answer b) Strange. Uncanny (Adj.) means strange and difficult to explain. synonyms: eerie, unnatural, unearthly, preternatural, supernatural

10. What is the meaning of VORACIOUS
a) Quick
b) Angry
c) Hungry
d) Wild

Click to View Answer
Answer c) Hungry. Voracious (Adj.) means eating large amounts of foods OR wanting a lot of new information and knowledge. synonyms: insatiable, unquenchable, unappeasable.

Leave a Comment