English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 161

1.find the error in the following sentance.
a) The minimum sentences
b) under the Pocso Act
c) is considered prohibitively high.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) is considered prohibitively high, Replace ‘is’ with ‘ are’.

2.find the error in the following sentance.
a) To project Dr Ambedkar as
b) just a Dalit icon, or treat him like a prophet,
c) does not do justice of his memory.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) does not do justice of his memory, Replace ‘of’ with ‘to’.

3.find the error in the following sentance.
a) Life sentence ensures endless sufferings
b) wherein death penalty
c) puts an end to it.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) wherein death penalty ,Replace ‘wherein’with ‘whereas’.

4.find the error in the following sentance.
a) While the victim supported the
b) prosecution’s case in her first deposition,
c) she turn hostile on the second date.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) she turn hostile on the second date,Replace ‘turn’ with ‘turned’.

5.find the error in the following sentance.
a) The World Bank concept is certainly novel as there
b) as there is no other such benchmark
c) for comparing countries.
d) No error

Click here to View Answer
Answera) The World Bank concept is certainly novel as there,it should be “The world bank’s concept”.

6.find the error in the following sentance.
a) Curious Indians are prolific users of
b) the right to information (RTI) act and
c) public authority are unable to keep them satisfied.
d) No error.

Click here to View Answer
Answerc) public authority are unable to keep them satisfied, Replace “authority” with “Authorities”.

7.find the error in the following sentance.
a) The global economy have been undergoing multiple
b) structural changessince the 2008 crisis, including
c) unorthodox policy experiments.
d) No error

Click here to View Answer
Answera) The global economy have been undergoing multiple,
Replace “have been” with “has been”.

8.find the error in the following sentance.
a) There are many questions
b) and I am sure there is
c) many wise brains at work in Delhi.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) and I am sure there is,Replace ‘there is’ with ‘there are’.

9.find the error in the following sentance.
a) When the idea of inflation targeting
b) had gained prominence in academia,the Federal Reserve
c) has been lectured for not focusing on inflation.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) has been lectured for not focusing on inflation,replace ‘has been’ with ‘had been’

10.find the error in the following sentance.
a) It is in the nature of thing that any visit
b) of an Indian Prime Minister to a Muslim nation has
c) a domestic resonance.
d) No error

Click here to View Answer
Answera) It is in the nature of thing that any visit, replace ‘thing’ with ‘things’.

Leave a Comment