English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 160

1.For a country known for its engineering talents and a city with two hundred years of history, the_________ was unnecessary and entirely due to a failure of political leadership.
a) Issue
b) Persists
c) Tragedy
d) Reason

Click here to View Answer
Answerc) Tragedy

2.In what is normally a well-run state with a good CEO /Chief Minister, there was no long-range thinking, no renewal of an old__________, no stress testing of the rescue systems.
a) Infrastructure
b) Design
c) Fashioned
d) Place

Click here to View Answer
Answera) Infrastructure

3.Anger, the psychologists say, has as much to do with cooperation as with conflicts, fend emotions are used to___________others into cooperating in long run.
a) Prod
b) bringing
c) take
d) invite

Click here to View Answer
Answera) Prod

4.In the first public comments , the president said with concern that the leak of classified information from the battlefield could potentially_____________individuals or operations.
a) Strengthen
b) kill
c) jeopardize
d) disturb

Click here to View Answer
Answerc) jeopardize

5.North Korea often fires short-range missiles _____ tensions rise on the Korean peninsula. Pyongyang gets particularly upset ____ the annual U.S.-South Korea drills, which, it says, are preparations for an invasion.
a) were,for
b) for,on
c) to,at
d) when,about

Click here to View Answer
Answerd) when,about

6.Thirteen banks, led by State Bank of India (SBI), ______ by Attorney-General Mukul Rohatgi and advocate Robin Ratnakar David, told a Bench of Justices Kurian Joseph and Rohinton Nariman _____ the liquor baron is said to have left the country on March 2, the day they approached the DRT.
a) represented,that
b) that,for
c) shown,at
d) won,as

Click here to View Answer
Answera) represented,that

7.The National Green Tribunal (NGT) which _______ a fine of Rs. 5 crore on Sri Sri Ravi Shankar’s Art of Living (AoL) Foundation on Wednesday, before giving the go-ahead for its World Culture Festival on the flood plains of the Yamuna, said it was unable to ________ the event.
a) publish,make
b) impose,watch
c) processed,make
d) imposed, prohibit

Click here to View Answer
Answerd) imposed, prohibit

8.Earlier, Former India captain Sourav Ganguly and his Pakistan counterpart Inzamam-ul-Haq have called for the ______ of bilateral series as it will improve ______ between the two nations.
a) relations,conditions
b) conditions,which
c) posses,passes
d) resumption,relations

Click here to View Answer
Answerd) resumption,relation

9.The Haryana government will install an early earthquake_______system at New Secretariat Building ____ Sector 17, Chandigarh on March 14.
a) warning,out
b) warning,so
c) with,at
d) warning,in

Click here to View Answer
Answerd) warning,in

10.North Korea has a large stockpile of short-range missiles and _____ developing long-range and intercontinental missiles as well. The missiles fired ___ Thursday flew about 500 km (300 miles) off its east coast city of Wonsan and were likely from the Soviet-developed Scud series, South Korea’s Defence Ministry said.
a) for,set
b) is,on
c) was,at
d) will,since

Click here to View Answer
Answerb) is,on

Leave a Comment