English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 157

1. Find the Error in the following sentence.
a)The challenge will remain in warding off incipient
b)inflationary pressures in the
c)early stages of the implementation of the taxes,
d)and enlightened politics is needed here.

Click here to View Answer
Answer c)early stages of the implementation of the taxes,Replace“Taxes” with “tax”

2. Find the Error in the following sentence.
a) This is far from the vision that Mr. Modi had
b) himself laid out at the start of his tenure, one
c) where neighbours would try to meet without occasion, and engage to
d)sort out bilataral issues, when possible.

Click here to View Answer
Answerd)sort out bilataral issues, when possible. Correct spelling is ” bilateral “

3. Find the Error in the following sentence.
a) Only domestic corporates and individuals
b) needs take positions in commodity
c) derivatives onshore, and only up to their explicit
d) exposure to the underlying trade.

Click here to View Answer
Answer b) needs take positions in commodity.“needs” should be replaced with “need” because given subject is plural so verb should be plural.

4. Find the Error in the following sentence.
a)He decided to work for an NGO, but most of his
b)classmates opted for high paid
c)jobs in
d)multinational companies.

Click here to View Answer
Answer b)classmates opted for high paid,Change ‘High’ to Highly.

5. Find the Error in the following sentence.
a) A successful company is any that makes a good
b) profit and provides
c) high returns to
d) its shareholders.

Click here to View Answer
Answera) A successful company is any that makes a good,Change ‘any’ to ‘one’

6. Find the Error in the following sentence.
a) It is necessarily
b) to maintain a record of
c) all transactions in
d) case the auditors want to see it.

Click here to View Answer
Answera) It is necessarily, Change ‘necessarily’ to ‘necessary’

7. Find the Error in the following sentence.
a) The UPA 1 and 2 governments
b) shelve strategic disinvestment and
c) used partial disinvestment,
d) primarily to earn revenue.

Click here to View Answer
Answerb) shelve strategic disinvestment and,it should be “shelved”

8. Find the Error in the following sentence.
a) Twelve companies were genuinely
b) privatised — over 50 per cent of
c) it shares and management
d) control passed into private hands

Click here to View Answer
Answer c) it shares and management,It should be “its”

9. Find the Error in the following sentence.
a) In the absence of stockists, market prices
b) of, says, pulses in the months immediately after harvest
c) would collapse, discouraging farmers
d) from growing them in the subsequent season.

Click here to View Answer
Answer b) of, says, pulses in the months immediately after harvest,Replace “says” with “say”

10. Find the Error in the following sentence.
a) Given that domestic consumption of
b) pulses is around 23 million tonnes,
c) this level for stocking is the minimum
d) that is needed to stabilise prices.

Click here to View Answer
Answerc) this level for stocking is the minimum,Replace “for” with “of”

Leave a Comment