English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 158

1.The Reserve Bank exercises its supervisory role_____ the financial system_____ commercial and urban cooperative banks, financial institutions and NBFCs, through the Board of Financial Supervision.
a) in, around
b) about, within
c) for, covering
d) over, encompassing

Click here to View Answer
Answerd) over, encompassing

2.The opening up of insurance sector has resulted in ______ of new products, particularly the unit-linked products which offer both capital______ and insurance cover and have attracted the attention of the insured.
a) appropriation, formation
b) introduction, appreciation
c) opening, collection
d) distinction, depreciation

Click here to View Answer
Answerb) introduction, appreciation

3.The suffering in Gaza has been so ________ that people are bound to be overjoyed at the news that a permanent ceasefire has been ____________ between Harmas and Isreal.
a) Much, arrived
b) Outrageous, setup
c) Intense, agreed
d) Deep, established

Click here to View Answer
Answerd) Deep, established

4.Concerns relating to global mass ____________ and privacy of internet users are likely to __________ discussions at the Internet Governance Forum.
a) Vigilance, lead
b) Scrutiny, influence
c) Inspection, control
d) Surveillance, dominate

Click here to View Answer
Answerd) Surveillance, dominate

5.If a government loses its ________ in the legislature, it should ________ gracefully and allow the opposition to form a new government.
a) confidence, admit
b) majority, quit
c) grip, react
d) command, manage

Click here to View Answer
Answerb) majority, quit

6.Diseases are easily ________ through ________ with infected animals.
a) transferred, affinity
b) transported, closeness
c) transplanted, serving
d) transmitted, contact

Click here to View Answer
Answerd) transmitted, contact

7.The Indian government should take ________ ________ to check terrorist activities in Jammu & Kashmir.
a) bold, policy
b) urgent, measurement
c) firm, steps
d) courageous, activities

Click here to View Answer
Answerc) firm, steps

8.It is time to ________ ongoing programmes and ________new horizons.
a) allocate, define
b) consider, think
c) justify, assemble
d) assess, seek

Click here to View Answer
Answerd) assess, seek

9.Scientists, working to save the earth, have created ‘dry water’ that soaks carbon three times better than water, and hence helps___________global warming.
a) monitoring
b) increase
c) combat
d) stop

Click here to View Answer
Answerc) combat

10.India’s relations with Pakistan are once again at________ ________.
a) unprecedented, tense
b) abnormal, hostility
c) low, ebb
d) dispute, stages

Click here to View Answer
Answerc) low, ebb

Leave a Comment