English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 156

1.They want to show us new things. As a teacher, I must recognise their___________and capabilities, and organise my teaching accordingly.
a) ability
b) capacity
c) strengths
d) lack

Click here to View Answer
Answer c)strengths

2.We also haven’t managed to create a platform on which children feel like sharing their___________, expressing themselves, or, indeed, having fun learning.
a) inexperience
b) immaturity
c) ignorance
d) experiences

Click here to View Answer
Answer d)experiences

3.I.We were asked to design a ________ of the dam. II.This Institute is a ________ of modern thinking.
a) type
b) function
c) fabric
d) model

Click here to View Answer
Answer d)model

4.I.Keep a ________ grip on the railing. II.He was ________ asleep.
a) fast
b) firm
c) deep
d) strong

Click here to View Answer
Answer a)fast

5.I.He asked me to ________ over the fence. II.We should keep the valuables in the ________.
a) vault
b) cross
c) safe
d) tie

Click here to View Answer
Answer a)vault,vault-मेहराब ,तिजोरी

6.All countries have consumer price indices, some more reliable that others, some quite out of date, but all concerned with___________overall price changes.
a) controlling
b) Measuring
c) Publishing
d) Reducing

Click here to View Answer
Answer b) Measuring

7.By the government’s____________some relief from raging price rise can happen anytime in the next six months.
a) notice
b) reckoning
c) plan
d) suggestions

Click here to View Answer
Answer b) reckoning

8.The internet may not___________everything we do, but it has already revolutionized business and will continue to do so.
a) Mark
b) Prove
c) Change
d) Help

Click here to View Answer
Answer c)Change

9.There is an old idea in economics that a rich and a poor country are___________by trade, their standard of living should converge in the long run.
a) Mixed
b) Linked
c) Away
d) Similar

Click here to View Answer
Answer b)Linked

10.Changes in sales, for example, need not to analysed with respect other______________,because the sell of a product may ‘naturally’ have its own patterns trends, seasonal or cyclical fluctuations.
a) Variables
b) Tools
c) Statistics
d) Regions

Click here to View Answer
Answer a)Variables

Leave a Comment