English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 132

1) Autonomy in investigation and prosecution would ________ judicial disposals and restore ________ in the rule of law.
a) expedite, credibility
b) energise, autonomy
c) empower, faith
d) maintain, awareness
e) supervise, speed

Click to View Answer
Answer a) expedite, credibility

2) The highest court of this country has always gone out to ________ the ________ of the citizenry.
a) govern, issues
b) deliver, justice
c) stretch, rights
d) derive, hope
e) uphold, interests

Click to View Answer
Answer e) uphold, interests

3) ________ of illiteracy from a nation that is set to become the most populated in the world is by no ________ easy.
a) Dealing, effect
b) Management, concern
c) Eradication, means
d) Uprooting, method
e) Capturing, task

Click to View Answer
Answer c) Eradication, means

4) This approach would ________ the enormous illiteracy problem to be ________ in a holistic manner.
a) drive, controlled
b) enable, tackled
c) contain, settled
d) manage, defined
e) negotiate, sorted

Click to View Answer
Answer b) enable, tackled

5) It is time to ________ ongoing programmes and ________ new horizons.
a) allocate, define
b) consider, think
c) justify, assemble
d) assess, seek
e) evaluate, avail

Click to View Answer
Answer d) assess, seek

6) In guest-rooms, the central portion “is generally reserved” for sofa set.
a) generally is reserved
b) is reserved generally
c) was generally reserved
d) are generally reserved
e) No correction required

Click to View Answer
Answer e) No correction required

7) The impact of the composite bow on warfare “was equal to the” crossbow of medieval times.
a) was equal to of the
b) is equal to the
c) is equal to that
d) was equal to that of the
e) No correction required

Click to View Answer
Answer d) was equal to that of the

8) Culture, climate and geography “plays an important part” in the formation of any proverb.
a) plays an important role
b) plays a important part
c) play an important role
d) play a important part
e) No correction required

Click to View Answer
Answer c) play an important role

9) This book will be “of particular interested” to those fascinated by the recent philosophy.
a) of particularly interested
b) of particular interest
c) of interested in particular
d) particularly of interested
e) No correction required

Click to View Answer
Answer b) of particular interest

10) These days developed countries have started “looking down” for underdeveloped countries as it is advantageous for both the parties.
a) looking after
b) looking down upon
c) to look down at
d) looking for at
e) No correction required

Click to View Answer
Answer a) looking after

Leave a Comment