English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 154

1.Find the error in the following sentence.
a) Now-a-days,
b) the weather
c) is getting cold and colder
d) No Error

Click here to View Answer
Answer c) is getting cold and colder. Use ‘colder‘ in the place of cold. To show gradual development of something ,comparative degree of adjective is used.

2.Find the error in the following sentence.
a) This photograph
b) was comparatively better
c) than that which he had kept in his purse.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer b)was comparatively better (use ‘good’ in place of better, after relatively/comparatively-positive degree is used.)

3.Find the error in the following sentence.
a) India is
b) better than most others
c) film producing countries of the world.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer b) better than most others(use ‘other’in place of ‘others’.)

4.Find the error in the following sentence.
a) He felt happily
b) to learn that his
c) younger brother had got a prestigious job in the Bank.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer a) He felt happily (use ‘happy’ in place of ‘happily’.)

5.Find the error in the following sentence.
a) The Principal has great power
b) of making some useful
c) plans but the professors have even greatest ability to foil them.
d) No Error

Click here to View Answer
Answer c) plans but the professors have even greatest ability to foil them.(use ‘greater’ in place of ‘greatest’.

6.Find the error in the following sentence.
a) We should
b) be thankful if
c) you will remit the money immediately
d) No error

Click here to View Answer
Answer c)you will remit the money immediately(use ‘would’ after you. when ‘should’ or ‘would’ is used in main clause, ‘shall’ or ‘will’ must not be used in dependent clause)

7.Find the error in the following sentence.
a) I shall be
b) very glad if
c) you would come and stay with us for a day.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c)you would come and stay with us for a day.( use ‘will’ after you. when ‘shall’ or ‘will’ is used in main clause, ‘should’ or ‘would’ must not be used in dependent clause)

8.Find the error in the following sentence.
a) Either your
b) Finance Manager or his assistant have
c) made an error
d) No error

Click here to View Answer
Answer b)Finance Manager or his assistant have( use’has’in place of ‘have’)

9.Find the error in the following sentence.
a) Neither
b) Sanjay nor his
c) children were present that day
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

10.Find the error in the following sentence.
a) I suggest
b) that you must
c) choose between her or me
d) No error

Click here to View Answer
Answer c)choose between her or me(use ‘and’ in place of ‘or’)

Leave a Comment