English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 131

1) The modifications made by them in the draft were so drastic that the entire emphasis “had been shifted”.
a) shall have been shifted
b) had shifted
c) was being shifted
d) had been shifting
e) No correction required

Click to View Answer
Answer b) had shifted

2) It “is reliable to learn” that there is not substantial evidence to prove his innocence.
a) is reliably learnt
b) reliably to learn
c) was reliable to learn
d) has been reliable learning
e) No correction required

Click to View Answer
Answer a) is reliably learnt

3) He has now “succeeded in overwhelming” the grief.
a) successful in overwhelming
b) successful to overwhelm
c) succeeded to overwhelm
d) succeeded in overcoming
e) No correction required

Click to View Answer
Answer d) succeeded in overcoming

4) Despite their best efforts, they could not convince the members “by changing their” decision.
a) and changed their
b) to change their
c) with changing their
d) in changing his
e) No correction required

Click to View Answer
Answer b) to change their

5) The novel ideas suggested by the employee “were appreciated by” the management.
a) have appreciated by
b) have been appreciated for
c) were appreciative of
d) had appreciated by
e) No correction required

Click to View Answer
Answer e) No correction required

6) How people would ______ in a particular situation cannot be ______ with perfect accuracy.
a) think, observed
b) act, expected
c) behave, predicted
d) react, analyzed
e) feel, resolved

Click to View Answer
Answer c) behave, predicted

7) When the mob turned ______, the police opened fire to control the ______ situation.
a) away, burning
b) up, untoward
c) around, devastating
d) quietly, aggravate
e) hostile, rioting

Click to View Answer
Answer e) hostile, rioting

8) The Government ______ down the opposition ______for a joint parliamentary committee probe.
a) boiled, proposal
b) shot, demand
c) put, leaders
d) whipped, portfolio
e) struck, party

Click to View Answer
Answer b) shot, demand

9) The handwriting on the letter was very ______, none could ______ it.
a) legible, write
b) illegible, read
c) original, recognize
d) faint, notice
e) shabby, identify

Click to View Answer
Answer b) illegible, read

10) The delay in completing the task ______ can be attributed to their ______
a) expeditiously, lethargy
b) fully, punctuality
c) economically, rigidity
d) religiously, strictness
e) carefully, perfectionism

Click to View Answer
Answer a) expeditiously, lethargy

Leave a Comment