English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 153

English Quiz

1. Weather ____________, I shall __________ the office.
a) allowing, reach
b) permitting, attend
c) granting, manage
d) favourable, manage

Click here to View Answer
Answer b) permitting, attend

2. But for his ___________ I would not have ____________.
a) advice, lost
b) suggestion, won
c) assistance, failed
d) help, succeeded

Click here to View Answer
Answer d) help, succeeded

3. Unwillingness among the Society to ___________ change has also been one of the reasons the plastic bags ________ to be used.
a) Waive, raise
b) Retrieve, last
c) Accept, continue
d) Secure, pursue

Click here to View Answer
Answer c) Accept, continue

4. Delhi is reeling under scorching heat coupled with acute ________ of water and power cuts that has _______ normal life out of gear.
a) Normalcy, launched
b) Rarity, chased
c) Scarcity, thrown
d) Plenty, created

Click here to View Answer
Answer c) Scarcity, thrown

5. Ever since elephants were _________ from circus, performers have been ________ their lives in stunts.
a) Banned, dodging
b) Banned, plunging
c) Banned, dying
d) Banned, risking

Click here to View Answer
Answer d) Banned, risking

6. Find the error in the following sentence.
a) In spite of facing
b) much problems, he did not
c) desert the path of honesty
d) No Error

Click here to View Answer
Answer b) much problems, he did not. Use ‘many’ in place of ‘much’. ‘much’ is used with uncountable nouns.

7. Find the error in the following sentence.
a) Can you tell me how
b) many eggs and
c) milk he has brought home?
d) No Error

Click here to View Answer
Answer c) milk he has brought home?. Use ‘how much’ before milk. milk is uncountable.

8. Find the error in the following sentence.
a) Delhi is
b) further from
c) Patna than Kolkata
d) No Error

Click here to View Answer
Answer b) further from. Use ‘farther’ in place of ‘further’. Farther denotes distance. Further denotes position

9. Find the error in the following sentence.
a) Of the two
b) players, he
c) is the luckiest, be sure.
d)No Error

Click here to View Answer
Answer c) is the luckiest, be sure. Use ‘luckier’ in place of ‘luckiest’. When comparative degree is used for two things or persons. for more than two superlative degree is used.

10. Find the error in the following sentence.
a) You can trust
b) this agency
c) for the last news of this week
d) No Error

Click here to View Answer
Answer c) for the last news of this week. Use ‘latest’ in place of ‘last’. latest shows time, last shows position.)

Leave a Comment