English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 130

1) This move is likely to bring some ________ of order in higher education and will go a long way in ________ equal opportunities for all.
a) change, cementing
b) merit, serving
c) relief, establishing
d) semblance, ensuring
e) unity, discussing

Click to View Answer
Answer d) semblance, ensuring

2) We in India have not only given in to politicians, but ________ to ________ them whenever we can.
a) aspire, imitate
b) evade, oblige
c) compromise, challenge
d) deny, contest
e) surrender, force

Click to View Answer
Answer a) aspire, imitate

3) Politicians are just too strong for the meek ________ that some organisations ________ against them from time to time.
a) voting, cast
b) protest, spell
c) resistance, mount
d) courage, stage
e) opposition, flaunt

Click to View Answer
Answer c) resistance, mount

4) It is a man’s highest duty to ________ himself with the whole world and when that happens he ________ others like himself.
a) associate, preaches
b) observe, follows
c) unite, serves
d) position, worships
e) identify, considers

Click to View Answer
Answer e) identify, considers

5) For a perfect person and for those ________ for perfection, doing good to others is always ________.
a) pining, remedy
b) striving, spontaneous
c) fighting, appreciated
d) competing, cheered
e) looking, praiseworthy

Click to View Answer
Answer b) striving, spontaneous

6) Find the error in the following sentence.
a) They understood how just a twitch, a shuffle, smirk or a glare on stage or screen
b) can give audiences more insight
c) into the impenetrable depths of a personality
d) than a thousand-word dialogue
e) No error

Click to View Answer
Answer b) Replace ‘can’ with ‘could’

7) Find the error in the following sentence.
a) Gone are the days
b) when people used to
c) plan and save for years before buying
d) the big-ticket items they aspired for.
e) No error

Click to View Answer
Answer e) No error

8) Find the error in the following sentence.
a) To be eligible for a loan,
b) you need to have a
c) regular source of income – salary,
d) business or any occupation.
e) No error

Click to View Answer
Answer d) Insert ‘other’ after ‘any’

9) Find the error in the following sentence.
a) Women tend to outlive their spouses,
b) which makes it important for them
c) to save money in instruments that will help them
d) build corpse to last a lifetime.
e) No error

Click to View Answer
Answer d) Replace ‘corpse’ with ‘corpus’

10) Find the error in the following sentence.
a) Success at work should not carry a disproportionate price tag
b) whereby we end up souring relationships
c) with our family members and friends
d) which matter to us.
e) No error

Click to View Answer
Answer d) Replace ‘which’ with ‘who’

Leave a Comment