English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 148

English Quiz

1. Smart cities can make daily life ____ for residents ____ by automating routine functions.
a) acted, warming
b) measurable, widely
c) shield, nearly
d) easier, simply

Click here to View Answer
Answer d) easier, simply

2. He is the ____ of the ____ for his company now.
a) respect, peers
b) apple, eye
c) honour, department
d) present, society

Click here to View Answer
Answer b) apple, eye

3. This will not only help corporate in ____ their social responsibilities, ____ is important for fuelling growth in other industries.
a) fulfilling, but
b) teaching, also
c) learning, and
d) having, highly

Click here to View Answer
Answer a) fulfilling, but

4. ____ much of capital goes to large companies and ____ little to small businessman.
a) So, for
b) The, despite
c) That, much
d) Too, too

Click here to View Answer
Answer d) Too too

5. Children’s literature is being examined everywhere for its_____ and _____ value.
a) appropriateness, educational
b) merit, simplicity
c) minuteness, cross
d) softness, mystical

Click here to View Answer
Answer a) appropriateness, educational

6. _______ more cabins is _________ important and we can at least do this to respect them.
a) constructing, extremely
b) shaping, too
c) establishing, mortally
d) constituting, over

Click here to View Answer
Answer a) constructing, extremely

7. Eventually I got my old and normal style back, although __________ I have converted _______ to boxing as a primary sport.
a) latterly, above
b) finally, at
c) prior, on
d) subsequently, over

Click here to View Answer
Answer d) subsequently, over

8. One of my most ________ childhood memories is being in bed late at night ______ watching to moon and even falling asleep while watching.
a) satisfying, when
b) unpleasant, although
c) pleasurable, while
d) sensual, time

Click here to View Answer
Answer c) pleasurable, while

9. Ashwin wanted to ______ what it is really like and demonstrate that it is so much more than _____ felling a bit blue.
a) true. time of
b) decent, strong
c) to, rich
d) just, bit

Click here to View Answer
Answer d) just, bit

10. It is _____ of the ____ effects of the medication.
a) most, unique
b) more, real
c) one, side
d) one, plight

Click here to View Answer
Answer c) one, side

Leave a Comment