English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 146

English Quiz – Practice More Quizzes with our FREE ANDROID APP NOW!!!

1. Poetry is the language of the imagination and the _______, It relates to whatever gives _______ pleasure or pain to the human mind.
a) thinking, permanent
b) analysis, temporary
c) passions, immediate
d) circumspection, sporadic

Click here to View Answer
Answer c) passions, immediate

2. Success in business requires two things: a winning competitive _______ and superb organizational _______.
a) planning, advantage
b) strategy, execution
c) philosophy, motivation
d) marketing, strategy

Click here to View Answer
Answer d) marketing, strategy

3. To _______ in today’s rapidly changing environment corporations need to _______ their learning capability.
a) develop, enlarge
b) surpass, align
c) project, assimilate
d) service, mitigate

Click here to View Answer
Answer b) surpass, align

4. A _______ reader gets much greater pleasure from reading books than a miser gets in _______ money.
a) powerful, accumulating
b) voracious, hoarding
c) desirous, stocking
d) proverbial, spending

Click here to View Answer
Answer a) powerful, accumulating

5. The well known judge who was earlier _______ to head the delegation has now given his _______.
a) reluctant, consent
b) eager, approved
c) requested, chances
d) forced, unwillingness

Click here to View Answer
Answer a) reluctant, consent

6. If you want to complete this important assignment on time you must CAREFULLY PLANNED.
a) careful to plan
b) plan carefully
c) planned carefully
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer b) plan carefully

7. The company’s first priority is TO ENSURE that these policies are enforced in order to prevent frauds.
a) ensured
b) that ensuring
c) by ensuring
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer d) No correction required

8. DURING HER STUDIES finance, she returned to India to manage her family business.
a) She studied in
b) During studying
c) After studying
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) After studying

9. We ARE STILL SUBMITTED our proposal to the committee next week and will await their decision
a) are going to submit
b) will submit still
c) have submitted
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer a) are going to submit

10. In these circumstances, they will not be able to meet the ASSIGN TARGET to them.
a) targeted assignment
b) assigned target
c) target assigned
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer b) assigned target

Leave a Comment