English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 145

English Quiz – Practice More Quizzes from our FREE ANDROID APP Now.

1. Population increase _________ with depletion of foreign reserves has led to great daily hardships.
a) joined
b) mixed
c) added
d) coupled

Click here to View Answer
Answer c) added

2. The boy was ______ of cheating in the examination.
a) Condemned
b) accused
c) Charged
d) punished

Click here to View Answer
Answer b) accused. The preposition of is used with accused similarly condemned for, charged with and punishment for are used.

3. I got used ____ on the right when I was in the U.S. for two years.
a) Driving
b) to drive
c) to driving
d) by driving

Click here to View Answer
Answer c) to driving.To get used to doing something means to get accustomed to doing something.

4. I have no ____ motive in offering this advice.
a) Posterior
b) interior
c) ulterior
d) exterior

Click here to View Answer
Answer c) ulterior. Ulterior means hidden or not obvious and Interior means inner portion in the some way exterior is the antonyms of interior.

5. The climate is not conducive ______ good health.
a) with
b) from
c) in
d) to

Click here to View Answer
Answer d) to

6. Many things have happened _____ I met you last.
a) before
b) when
c) from
d) since

Click here to View Answer
Answer d) since.Present perfect + Since / For _+ Unit of time.

7. The sky is overcast, we ________ the storm will soon burst.
a) expect
b) hope
c) trust
d) suspect

Click here to View Answer
Answer d) suspect

8. We will have to atone _____ our misdeeds.
a) at
b) on
c) for
d) with

Click here to View Answer
Answer c) for. To atone for means to do something to compensate for some previous misdeed.

9. ______ politicians are always respected.
a) Conscious
b) Conscientious
c) Cautious
d) Carefree

Click here to View Answer
Answer b) Conscientious.Conscientious means taking care to do things carefully and correctly.

10. A rabbit lives in a ________
a) burrow
b) coop
c) stable
d) kennel

Click here to View Answer
Answer a) Burrow.Burrow is hole in the ground in which rabbits, jackals and foxes live. Coop is a cage for poultry, stable is a place where horses are kept.

Leave a Comment