English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 126

1. He is_______ with whatever little he has.They kept the _______ of the communication a secret.
a) happy
b) matter
c) gist
d) content
e) sense

Click to View Answer
Answer d) content

2.It is hard lo believe the _______ of operations involved in this activity. The map is drawn to a _______ of 1 inch to 50 km.
a) magnitude
b) size
c) scale
d) proportion
e) significance

Click to View Answer
Answer c) scale

3. Heavy snow did _______ the rescue efforts. The food was kept in a _______.
a) delay
b) bundle
c) basket
d) hamper
e) holder

Click to View Answer
Answer d) hamper

4. They left _______ after breakfast. It is difficult to find a _______ person for this job.
a) right
b) immediately
c) suitable
d) best
e) soon

Click to View Answer
Answer a) right

5. He would always do _______ was told by his superiors. He appeared on stage _______ a narrator of the drama.
a) as
b) what
c) about
d) whatever
e) always

Click to View Answer
Answer a) as

6) Find the error in the following sentence.
a) To run a company effectively
b) it is very important
c) in knowing the strengths and weaknesses
d) of the employees.
e) No error

Click to View Answer
Answer c) in knowing the strengths and weaknesses. Replace ‘in’ with ‘to’

7) Find the error in the following sentence.
a) The land records
b) of this district
c) will computerise
d) by next year.
e) No error

Click to View Answer
Answer c) will computerise.
Replace ‘will computerise’ with ‘will be computerised’.

8) Find the error in the following sentence.
a) The Head Office has
b) issued instructions that
c) the performance of all Zonal Managers
d) have to assess by a committee.
e) No error

Click to View Answer
Answer d) have to assess by a committee. Replace ‘have to assess’ with ‘has to be assessed’.

9) Find the error in the following sentence.
a) She has promised to
b) donate the funds to
c) establish a library in many
d) villages in India.
e) No error

Click to View Answer
Answer c) establish a library in many. Replace ‘a library’ with ‘libraries’.

10) Find the error in the following sentence.
a) We have already
b) submitted our application
c) and expect to receive
d) our licence in thirty days.
e) No error

Click to View Answer
Answer e) No error

Leave a Comment