English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 142

English Quiz – Practice More Quizzes from our FREE ANDROID APP Now

1. He noted how that document had inaugurated a certain conversation in the country, _______ a move away from the language of homophobia towards a vocabulary of choice, of personal _______.
a) impede, autonomy
b) compelling, autonomy
c) deter, called
d) hinder, Automatic

Click here to View Answer
Answer b) compelling, autonomy

2. The actress is _________ that she has not only acted opposite her childhood hero, but has also ________ out a song and recited a poem on-stage with the living legend.
a) overjoyed, belted
b) morose, sung
c) ecstatic, written
d) tense, prepared

Click here to View Answer
Answer a) overjoyed, belted

3. The ______ of India as an economic superpower is not reflected in the ______ of life enjoyed by its 1.2 billion citizens according to the human development index which ranked India very law among 182 countries.
a) recommend, compliance
b) tribute, conversion
c) spirit, joy
d) pursuit, quality

Click here to View Answer
Answer d) pursuit, quality

4. However, our experience shows that even in the years when the economy was doing well, we were not able to ________ the ________level, let alone improve upon it.
a) conform, unlawful
b) not conform, taboo
c) disjoin, prohibited
d) abide by, mandated

Click here to View Answer
Answer d) abide by, mandated

5. The guidelines for payment banks may be of particular significance to a number of payment service _____, such as mobile phone companies, that offer payment ______ through mobile wallets.
a) providers, services
b) dominant, calculations
c) gainers, provides
d) beginners, facilities

Click here to View Answer
Answer a) providers, services

6. The payment was _______________ delayed this time because some of the supporting documents for the claim ___________ missing.
a) unjustified, were
b) undeserved, had
c) unforseemingly, were
d) unduly, had

Click here to View Answer
Answer b) undeserved, had

7. The speaker’s ________________ over his subject was seen through his ____________ in the discourse.
a) mastery, fluency
b) efficiency, thorough
c) lethargy, dull
d) grip, boring

Click here to View Answer
Answer a) mastery, fluency

8. Consider innovations like the India Stack which _______ Aadhaar authentication, e-KYC, esign, Digital Locker and UPI _______ mobile payments to provide cashless, paperless and presence-less transactions.
a) part, improbable
b) dissolve, impractical
c) detach, disconnect
d) combines , interoperable

Click here to View Answer
Answer d) combines , interoperable

9) Our government must immediately ________ and enact laws protecting net neutrality and preserving our right to _______ access the full internet.
a) suppress, easily
b) announce , freely
c) refrain, costly
d) repress, expensive

Click here to View Answer
Answer b) announce, freely

10. A “cheaper” yuan would make Chinese _____ more attractive against other _____, including India.
a) sell, supporter
b) exports, competitors
c) imports, helper
d) buy, helpmate

Click here to View Answer
Answer b) exports , competitors

Leave a Comment