English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 141

English Quiz – Practice with our Free Android APP

1. Find the Error
a) “The sharp rise in their NPLs and resultant losses
b) has weakened the banks” core capital buffers,
c) which would be further stretched when adjusted for a higher 70 percent
d) provision cover on problem loans,” Fitch said.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) which would be further stretched when adjusted for a higher 70 percent. Replace“would” with “will”.

2. Find the Error
a) Domestic banks will need a whopping $90 billion
b) capital to meet the Basel-III norms that
c) will be fully implemented by the March 2016,
d) rating agency Fitch said on Tuesday.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) capital to meet the Basel-III norms that. Replace “that” with “which”.

3. Find the Error
a) The Central Board of Excise and Customs (CBEC)
b) on Tuesday issued a circular saying)
c) that tax need not be paid
d) during pendency of stay application.
e) No Error

Click here to View Answer
Answer e) No Error

4. Find the Error
a) By comparing figures before
b) any during the pandemic,
c) the researchers can determine how many people were infected
d) as the virus spread around the world. e)/ No error

Click here to View Answer
Answer a) By comparing figures before. Add ‘the’ before ‘figures’.

5. Find the Error
a) Newspapers and magazines traditionally
b) have had three
c) revenue sources: newsstand sales, subscriptions
d) and advertising
e) No Error

Click here to View Answer
Answer e) No Error

6. Find the Error
a) In this backdrop,
b) become a small finance bank
c) is a golden opportunity to access public deposits,
d) by tapping their existing customer base.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) become a small finance bank. Replace ‘become’ with ‘becoming’

7. Find the Error
a) The Union Cabinet abrogated a scheme
b) for BSNL employees which will
c) ensure parity in pension between
d) the serving and the retired staff.
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) The Union Cabinet abrogated a scheme. Replace “abrogated” with “approved”. Appropriate word is “approved”.

8. Find the Error
a) The study of Zika virus warns that
b) focus on microcephaly (small head)
c) alone will lead to an underestimation of the
d) true magnitude of the Zika epidemic.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) focus on microcephaly (small head). It should be “focusing” instead of “focus”.

9. Find the Error
a) In violation of a norm introduced to ensure transparency
b) in RTE quota admission, the Department
c) of Public Instruction has now
d) decided to conduct a round of offline admissions.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) in RTE quota admission, the Department. It should be “admissions” instead of “admission”.

10. Find the Error
a) From the Delhi Development Authority
b) to the Delhi Pollution Control
c) Committee, authorities was negligent
d) and gave permission thoughtlessly.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) Committee, authorities was negligent. Replace “was” with “were”.

Leave a Comment