English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 124

1) A number of scientists in the country think that they are on the ________ of a major ________.
a) centre, achievement
b) gateway, breakthrough
c) periphery, success
d) threshold, overhaul
e) frontier, experimentation

Click to View Answer
Answer b) gateway, breakthrough

2) Diseases are easily ________ through ________ with infected animals.
a) transferred, affinity
b) transported, closeness
c) transplanted, serving
d) transmitted, contact
e) generated, entertainment

Click to View Answer
Answer d) transmitted, contact

3) You must ________ your house in order before you ________ to offer advice to others.
a) set, venture
b) arrange, proceed
c) organise, preach
d) adjust, think
e) maintain, dare

Click to View Answer
Answer a) set, venture

4) The Indian government should take ________ ________ to check terrorist activities in Jammu and Kashmir.
a) bold, policy
b) urgent, measurement
c) firm, steps
d) courageous, activities
e) concrete, deployment

Click to View Answer
Answer c) firm, steps

5) India’s relations with Pakistan are once again at ________ ________.
a) unprecedented, tense
b) abnormal, hostility
c) dispute, stages
d) conflict, position
e) low, ebb

Click to View Answer
Answer e) low, ebb

6) Find the error in the following sentence.
a) To project Dr Ambedkar as
b) just a Dalit icon, or treat him like
c) a prophet, does not do
d) justice of his memory.
e) No error

Click to View Answer
Answer d) justice of his memory. Replace ‘of’ with ‘to’

7) Find the error in the following sentence.
a) An amaging magical place which
b) is a fine synthesis of
c) spiritual and natural
d) wonder is Ladakh.
e) No error

Click to View Answer
Answer e) No error

8) Find the error in the following sentence.
a) He lost both his legs
b) on the day he was
c) going to write Delhi University
d) BEd entrance exam.
e) No error

Click to View Answer
Answer e) No error

9) Find the error in the following sentence.
a) All men between
b) eighteen to forty-five without exception
c) are expected to serve
d) in the army during a war.
e) No error

Click to View Answer
Answer b) eighteen to forty-five without exception
Replace ‘to’ with ‘and’

10) Find the error in the following sentence.
a) Our neighbours are
b) old fashioned and
c) are very strictly
d) with their children
e) No error

Click to View Answer
Answer c) are very strictly
Replace ‘strictly’ with ‘strict’

Leave a Comment