English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 123

1) Find the error in the following sentence.
a) For effective delegation
b) the authority granted
c) must be concerned
d) with the assigned responsibility.
e) No error

Click here to see Answer
Answer c) must be concerned. Replace ‘concerned’ with ‘commensurate’.

2) Find the error in the following sentence.
a) It must be noted that
b) decentralisation should be applied
c) along with caution as it can
d) lead to organisational disintegration.
e) No error

Click here to see Answer
Answer c) along with caution as it can. Remove ‘along’.

3) Find the error in the following sentence.
a) He hired two coolies
b) because the luggage was
c) too much heavy
d) for one.
e) No error

Click here to see Answer
Answer c) too much heavy. Replace ‘too much’ with ‘much too’.

4) Find the error in the following sentence.
a) Delegation is the transfer of
b) authority through superior to subordinate
c) at different levels
d) in an organised sector.
e) No error

Click here to see Answer
Answer b) authority through superior to subordinate. Replace ‘through’ with ‘from’.

5) Find the error in the following sentence.
a) A brave man
b) and an intelligent officer
c) was honoured
d) by the chairman.
e) No error

Click here to see Answer
Answer c) was honoured. Replace ‘was’ with ‘were’.

6) Do not “get puffed up with pride when” you gain some worldly object.
a) get puffed up by pride when
b) get puffed with pride when
c) become puffed on by pride when
d) get puff up with pride when
e) No correction required

Click here to see Answer
Answer e) No correction required

7) Attitude is “nothing that is not much easy to” describe in few sets of words.
a) nothing that is much easy to
b) something that is much easy to
c) anything that is not much easy for
d) something that is not much easy to
e) No correction required

Click here to see Answer
Answer d) something that is not much easy to

8) In today’s chaotic and “constantly changed environment it has become” increasingly difficult to achieve hundred per cent results.
a) constantly changing climate it has become
b) constantly changing environment it has became
c) regularly changed environment it has become
d) constantly changing environment it has become
e) No correction required

Click here to see Answer
Answer d) constantly changing environment it has become

9) Confidence is the first “to lie foundation stone of” your defined success.
a) to lie foundation stone for
b) to lay foundation stone of
c) to lay foundation stones of
d) to laying foundation stone of
e) No correction required

Click here to see Answer
Answer b) to lay foundation stone of

10) VVS Laxman was coaxed out of his comfort zone and forced “to play over front foot”.
a) to play on front foot
b) to play in front foot region
c) to play on front foot area
d) to play with front foot
e) No correction required

Click here to see Answer
Answer a) to play on front foot

Leave a Comment