English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 122

1. A committee has been __________ to ___________ the transformation of the city into an International finance centre.
a) constituted, convert
b) appointed, oversee
c) converged, evaluate
d) inducted, change
e) inaugurated, determine

Click here to see Answer
Answer b) appointed, oversee.

2. Keeping in mind the __________ to develop the sector the government has __________ solicited foreign investment.
a) importance, never
b) proposal, forcibly
c) objective, wanted
d) view, discretely
e) need, actively

Click here to see Answer
Answer e) need, actively

3. In his speech he vowed to _________ the four billion unbanked individuals across the world into the ________ of financial inclusion.
a) represent, sphere
b) target, area
c) bring, realm
d) engage, achievement
e) convince, era

Click here to see Answer
Answer b) target, area

4. Although he puts in __________ of overtime and takes few holidays, he __________ cannot support his family.
a) sufficient, however
b) lot, besides
c) much, thus
d) plenty, still
e) frequency, yet

Click here to see Answer
Answer d) plenty, still

5. They have been ___________ on incentives to ________ these practices are implemented at grass root level.
a) relying, ensure
b) improving, secure
c) advocating, confirm
d) debating, necessitate
e) focusing, display

Click here to see Answer
Answer a) relying, ensure

6. Find the error in the following sentence.
a) It is written in Gita
b) that God incarnates
c) Himself
d) in times of trouble.
e) No error

Click here to see Answer
Answer a) Add ‘the’ before ‘Gita’.

7. Find the error in the following sentence.
a) It is being rainy day
b) we decided not to go out
c) but to stay at home
d) and watch a movie.
e) No error

Click here to see Answer
Answer a) Add ‘a’ before ‘rainy day’.

8. Find the error in the following sentence.
a) The blinds
b) deserve
c) our sympathy.
d) No error

Click here to see Answer
Answer a) Replace ‘blinds’ by ‘blind’

9. Find the error in the following sentence.
a) Concurrent with his programme,
b) educational institutions may be urged
c) to inculcate patriotism
d) in each and every one of its pupils.
e) No error

Click here to see Answer
Answer d) Replace ‘its’ by ‘their’

10. Find the error in the following sentence.
a) She had shifted her residence
b) to this city to be
c) close with the child
d) she had wanted to adopt.
e) No error

Click here to see Answer
Answer c) Replace ‘with’ by ‘to’

Leave a Comment