English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 120

1. What is the synonym of Vivacious?
a) lively
b) venomous
c) clear
d) superior

Click here to View Answer
Answer a) lively.

2. What is the synonym of staunch?
a) loyal
b) benign
c) good
d) wise

Click here to View Answer
Answer a) loyal.

3. What is the synonym of Prognosis?
a) Diagnosis
b) forecast
c) preface
d) identity

Click here to View Answer
Answer b) forecast.

4. What is the antonym of susceptible?
a) incredible
b) immune
c) predictable
d) unpredictable

Click here to View Answer
Answer b) immune.

5. What is the antonym of enrich?
a) poor
b) courage
c) diminish
d) change

Click here to View Answer
Answer c) diminish.

6. Find the Error
a) As news of police violence spread
b) Patel community members, returning to village
c) and towns from the rally
d) and set fire government property
e) No error

Click here to View Answer
Answer d) and set fire government property. It should be “set fire on” .

7. Find the Error
a) The University has
b) not spent enough
c) money to maintaining
d) its valuable library
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) not spent enough. It should be “not spend”.

8. Find the Error
a) The chairman has refused
b) no to sanction
c) the required funds
d) for the project
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) no to sanction. It should be “to sanction”.

9. Find the Error
a) Before investing you should look after
b) the overall business dynamics
c) of the company along with efficient
d) management and good corporate governance
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) Before investing you should look after. It should be “look up”.

10. Find the Error
a) A lots of real estate companies may come up
b) with tempting offers and discounts but buyers should
c) always keep their eyes open and must check
d) whether all approvals are in place or not
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) A lots of real estate companies may come up. It should be “A lot of real estate”.

11. If you want to solve the problems for ever you must take the bull by the horns.
a) pull the bull’s horns
b) face a difficulty or danger boldly
c) run away from difficulty or danger
d) face a difficulty or danger confidently

Click here to View Answer
Answer b) face a difficulty or danger boldly.

12. Rajib washed his hands of the matter long ago.
a) overcame the difficulties
b) refused to accept responsibility for
c) took the responsibility
d) refused to change the decision

Click here to View Answer
Answer b) refused to accept responsibility for.

13. All the neighbors gave her the cold shoulder because she ill treated her daughter-in-law.
a) showed intentional unfriendliness
b) felt her shoulder wa cold
c) showed dislike for her company
d) showed liking for her company

Click here to View Answer
Answer a) showed intentional unfriendliness.

14. The criminal was ordered to be hanged to death.
a) hung to death
b) hanged till death
c) hung till death
d) No improvement

Click here to View Answer
Answer b) hanged till death.

15. The expert was very interesting in this candidate.
a) was having interest
b) was very interest
c) is having interest
d) No improvement

Click here to View Answer
Answer b) was very interest.

Leave a Comment