English Quiz for SBI | IBPS – Set 272

1._________ member of a group often _________influence the outcome of a consensus forecast.
a) Fixed ,exert
b) Majority,rightly
c) Oral,legitimately
d) Dominant,unduly

Click here to View Answer
Answer d) Dominant,unduly

2.In a changing and______ unstructured business environment, creativity and innovation are being _______ demanded of executives.
a) excessively ,rapidly
b) highly,extremely
c) progressively , increasingly
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) progressively , increasingly

3.We ________him with many promises,but nothing would _________ him.
a) tempted,influence
b) provoked,desicate
c) gave,deprive
d) attracted,fascinate

Click here to View Answer
Answer a) tempted,influence

4.The construction of the hall has been_______because of the _________ of cement in the market.
a) held,non-availability
b) denied,restrictions
c) prevented,supply
d) hampered,shortage

Click here to View Answer
Answer d) hampered,shortage

5.The spirit of the New year Eve’s celebrations was_________by the downpour of rains,much to their________.
a) aggravated,delight
b) fired up,joy
c) dampened,chagrin
d) blown out,velour

Click here to View Answer
Answer c) dampened,chagrin

6.Already ________ tensions between the ethnic group and the refugees were further _________last week after fresh riots broke out.
a) reducing,toned down
b) low,sparked off
c) attenuated,driven away
d) escalating ,aggravated

Click here to View Answer
Answer d) escalating ,aggravated

7. She denounced the fiendish pronouncements of the General as the _________ schemes of a ________ and power -crazy man.
a) spurious,lenient
b) radical,beguiling
c) loose,morals
d) beneficial,high -strung

Click here to View Answer
Answer b) radical,beguiling

8.The __________ tactics of the party drove the community __________and all hell broke loose.
a) dilatory, berserk
b) timely,crazy
c) opportune ,wild
d) apposite,excited

Click here to View Answer
Answer a) dilatory, berserk

9.The female members of the group later _________ and went on to become rebels.
a) joined
b) distended
c) distorted
d) disbanded

Click here to View Answer
Answer d) disbanded

10.The valley was winding with the faint camp-fires of the scattered_______.
a) twigs
b) schools
c) coteries
d) contingents

Click here to View Answer
Answer d) contingents

Leave a Comment