English Quiz for SBI | IBPS – Set 271

1. Antonym of sagacious
a) Foolish
b) Useful
c) Irritable
d) Speed

Click here to View Answer
Answer a) Foolish
sagacious- बुद्धिमान

2.Antonym of Retaliation
a) Reconciliation
b) Evaluate
c) Approve
d) Puzzle

Click here to View Answer
Answer a) Reconciliation-सुलह
Retaliation- प्रतिशोध,बदला

3.Antonym of Unfathomable
a) Infallible
b) Comprehensible
c) Brave
d) Approve

Click here to View Answer
Answer b) Comprehensible-, समझने योग्य, सुगम
Unfathomable-अयोग्य

4.Antonym of Epilogue
a) Prologue
b) Abundant
c) Rude
d) Discord

Click here to View Answer
Answer a) Prologue-प्रस्तावना
Epilogue-सारांश

5.Antonym of Magnanimous
a) Cheerless
b) Small
c) Flattery
d) Selfish

Click here to View Answer
Answer d) Selfish-स्वार्थी
Magnanimous-स्वार्थहीन, gent

6.Antonym of Uproarious
a) Posture
b) Tumultuous
c) Evaluate
d) Calm

Click here to View Answer
Answer d) Calm-शांत
Uproarious-कोलाहलपूर्ण

7.Antonym of Ostracize
a) Welcome
b) Insult
c) Fearful
d) Useful

Click here to View Answer
Answer a) Welcome-स्वागत करना
Ostracize-समाज से बाहर निकालना

8.Antonym of Retrench
a) Recruit
b) Mysterious
c) Reparable
d) Intermittent

Click here to View Answer
Answer a) Recruit -भर्ती करना
Retrench -छटनी करना

9.Antonym of sobriety
a) Drunkenness
b) Entertain
c) Inferior
d) Lazy

Click here to View Answer
Answer a) Drunkenness
sobriety-संयम

10.Antonym of Corpulent
a) Emaciated
b) Happiness
c) unpredictable
d) Brave

Click here to View Answer
Answer a) Emaciated-दुर्बल
Corpulent-मोटा, bulky

Leave a Comment