English Quiz for SBI | IBPS – Set 267

1.This was my business to cross the bridge to explore the bridge head and to find out THE EXTENT TO WHICH the enemy had advanced.
a) how much
b) the extent where
c) the point where
d) No improvement

Click here to View Answer
Answer d) No improvement

2.No sooner did HIS FEET TOUCHED the ground than the intensity of the disaster dawned upon him.
a) his feet got touched
b) did his feet touch
c) his feet had touched
d) No improvement

Click here to View Answer
Answer b) did his feet touch

3.Since I am not new to Mumbai ,you MUST NOT HAVE come to the Railway station to receive me.
a) Should not have
b) need not have
c) ought not to have
d) No improvement

Click here to View Answer
Answer b) need not have

4.If you are living near a market,you should be ready TO BEAR the disturbances caused by traffic.
a) to bear upon
b) to bear with
c) to bear in
d) No improvement

Click here to View Answer
Answer b) to bear with

5.He promised that he WILL DELIVER the goods within a week but he did not keep his promise .
a) must have delivered
b) will have delivered
c) would deliver
d) No improvement

Click here to View Answer
Answer c) would deliver

6.On 14 july ,1789 an armed mob seized the Bastille,a royal prison in paris that COME TO SYMBOLIZE the oppressive nature of the Bourbon rules.
a) was come to symbolize
b) has come to symbolize
c) had come to symbolize
d) No improvement

Click here to View Answer
Answer c) had come to symbolize

7.Our professor is an authority on the subject which he HAD BEEN TEACHING since 1996.
a) has been teaching
b) is teaching
c) was teabhing
d) No improvement

Click here to View Answer
Answer a) has been teaching

8.The company goes to great lengths to ensure that employees CAN BE COMFORTABLE in their work environment.
a) should enjoy comfort
b) will be comfortable
c) are comfortable
d) No improvement

Click here to View Answer
Answer c) are comfortable

9.They claimed to bring the best products and services ON THE DOORSTEPS of their consumers.
a) up to the doorsteps
b) to the doorsteps
c) at the doorsteps
d) No improvement

Click here to View Answer
Answer c) at the doorsteps

10.The union Finance Minister has said that fresh recruitment will be restricted to one third of the vacancies that ARISE in the government jobs.
a) rise
b) raise
c) arouse
d) No improvement

Click here to View Answer
Answer d) No improvement

Leave a Comment