English Quiz – Fifty Eight

1. Find the error in the following sentence.
a) For India and other developing countries,
b) momentum that have built around
c) the meet is an opportunity to press
d) their case for funds from First World
e) No error

Click here to Answer
Answer b) momentum that have built around. Put ‘has’ in place of ‘have’

2. Find the error in the following sentence.
a) Despite of getting good reviews,
b) the film’s box office
c) performance was partially affected
d) by rains in Tamil Nadu
e) No error

Click here to Answer
Answer a) Despite of getting good reviews. Remove ‘of’

3) Find the error in the following sentence.
a) The eyes of the startup community
b) is now set on the likely unveiling
c) about rules in January that would
d) make it easy for young ventures
e) No error

Click here to Answer
Answer c) about rules in January that would. ‘of’ in place of ‘about’

4) Find the error in the following sentence.
a) The chairperson of State Bank of India, Arundhati Bhattacharya,
b) says she does not expect any changes to
c) current interest rates in the bimonthly monetary policy review
d) by Reserve Bank of India being scheduled to be announced on Tuesday
e) No error

Click here to Answer
Answer d) by Reserve Bank of India being scheduled to be announced on Tuesday. Remove ‘being’

5) Find the error in the following sentence.
a) The Paris climate negotiations are
b) a pivotal moment for global climate
c) policy and carry huge implications
d) for India’s developmental future
e) No error

Click here to Answer
Answer e) No error

6) The Paris climate negotiations are a ____________ moment for global climate policy and carry huge implications for India’s developmental future.
a)crucial
b)vital
c)pivotal
d)determining

Click here to Answer
Answer c) pivotal

7. With continued ____________ to the Taj Mahal due to pollution around it, the National Green Tribunal (NGT) has sought a report into illegal felling of trees in the eco-sensitive zone around the monument by December 16.
a)damage
b)ultimatum
c)warning
d)threat

Click here to Answer
Answer d) threat

8. Camping at Amrabad Tiger reserve, ___________ up less known rocky waterfalls, rappelling and jummering will soon define adrenaline rush in Telangana as the State is set to become an eco-adventure tourist hub.
a)climbing
b)going
c)grasping
d)clutching

Click here to Answer
Answer a) climbing

9. State’s horticulture department insists that its FPO model will work better than the cooperatives that have been ____________ with politics and power play.
a)wounded
b)racked
c)harrowed
d)agonized

Click here to Answer
Answer b) racked

10. Soda and juice maker Coca-Cola is working on an ______________ plan for the Indian market an entry into the pure dairy segment, which will pit it against Amul, Britannia and Nestle.
a)hard
b)onerous
c)ambitious
d)stiff

Click here to Answer
Answer c) ambitious

Leave a Comment