English Quiz – set 95

1. The Zika virus, a mosquito-borne disease _______________ of causing serious birth defects, is expected to spread to all countries in the Americas except Canada and Chile, the World Health Organization said.
a) suspected
b) feared
c) soared
d) collapsed

Click here to View Answer
Answer a) suspected

2. Seven people have so far died and more than 1,000 have been affected of jaundice following a severe ___________ of jaundice in Shimla over the past month.
a) complaints
b) outcome
c) outbreak
d) chances

Click here to View Answer
Answer c) outbreak

3. An IPS officer of the Uttar Pradesh cadre has successfully __________ the Mount Vinson Massif, the highest peak in the Antarctic sub-continent.
a) stepped
b) climbed
c) handled
d) resolved

Click here to View Answer
Answer b) climbed

4. India’s next mission to Mars will have a French connection and the two countries could together attempt to ___________ a lander on the red planet.
a) take off
b) insert
c) make
d) put

Click here to View Answer
Answer d) put

5. After initial reservations, the Centre is now open to allowing pilot projects and technological experiments by companies such as Google and Microsoft for __________ their Internet reach in India.
a) making
b) expanding
c) working
d) specialising

Click here to View Answer
Answer b) expanding

6. Find the error in the following sentence.
a) The growing complexity of life
b) has been changed the
c) simple pattern of early home life.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) has been changed the. Delete ‘been’

7. Find the error in the following sentence.
a) The pandavas and the kauravas learnt
b) the practice of arms first from kripacharya
c) and latter from Drona.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) and latter from Drona. Replace ‘latter’ with ‘later’

8. Find the error in the following sentence.
a) The wind turbines and solar panels that are
b) spreading across Europe are
c) barely restrained carbon dioxide emissions.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) barely restrained carbon dioxide emissions. Replace ‘restrained’ with ‘restraining’

9. Find the error in the following sentence.
a) The presidents and prime ministers who gathers
b) in Paris will insist that
c) global warming must be halted at any cost.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) The presidents and prime ministers who gathers. Replace ‘gathers’ with ‘gather’

10. Find the error in the following sentence.
a) Defence deals are expected
b) to be signed
c) during defence minister’s meeting in Washington.
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

Leave a Comment