English Quiz for SBI PO | LIC AAO | IBPS – set 109

1. When your __________ your tomorrow will be beautiful and future will be brighter.
a) well-planned life is long
b) well planning has long life
c) long well-planned is life
d) long life is well-planned

Click here to View Answer
Answer d) long life is well-planned

2. The __________ is thick with rumours.
a) environment
b) air
c) atmosphere
d) climate

Click here to View Answer
Answer b) air

3. His problem is that he is ____________ in battle mode.
a) promptly
b) hardly
c) constantly
d) fairly

Click here to View Answer
Answer c) constantly

4. Juvenile crime _________ are shocking and on the rise.
a) figures
b) signal
c) rate
d) digits

Click here to View Answer
Answer a) figures

5. When Nehru chose Le Corbusier to _________ Chandigarh after partition, his justification signalled the hopes of a brighter future for the country.
a) constitute
b) destroy
c) reform
d) design

Click here to View Answer
Answer d) design

6. My stock broker always advises me to put my cash into “blue-chip” stocks.
a) new
b) sure finan-cial winners
c) foreign
d) loss-making

Click here to View Answer
Answer b) sure finan-cial winners

7. Let us sit on the verandah and “chew the fat” for a while.
a) have a conversation
b) have a cup of tea
c) have a breakfast
d) take rest for a while

Click here to View Answer
Answer a) have a conversation

8. My sister told me to “chill out” when I began getting irritated with my brother’s taste in ramp music.
a) co-operate
b) rebuke
c) praise
d) cool down

Click here to View Answer
Answer d) cool down

9. In Hong Kong everything is so expensive that couples go out to drink and eat “Dutch treat”.
a) cheap foods
b) share the cost equally
c) foot the bill separately
d) avoid costly meals

Click here to View Answer
Answer b) share the cost equally

10. Don’t “zoom off” so quickly.
a) be angry
b) decide
c) depart
d) spend money

Click here to View Answer
Answer c) depart

11. The executives are likely to “get the axe”.
a) lose the job
b) get incentive
c) get promotion
d) get transferred

Click here to View Answer
Answer a) lose the job

12. Examine the report with a “fine-tooth comb”.
a) cursory glance
b) routine job
c) avoid the importance
d) examine something carefully

Click here to View Answer
Answer d) examine something carefully

Leave a Comment