English Quiz – set 108

1. Find the error in the following sentence.
a) Before he started out
b) he had collected all the
c) informations about the country
d) he was going to visit.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) informations about the country. Information is a collective noun which means items of knowledge. Collective nouns do not take a plural form. Hence, information is correct.

2. Find the error in the following sentence.
a) The first lesson I got
b) in my military days was that
c) one should love his country
d) better than anything else.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) one should love his country. ‘One’ should be followed by one or one’s only and not by ‘his’ “………..one should love one’s country……….”

3. Find the error in the following sentence.
a) I ordered for a cup of tea
b) but the bearer
c) brought it only
d) at the end of the tea-session.
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) I ordered for a cup of tea. ‘Ordered’ means ‘called for’, therefore, ‘ordered for’ is not correct. No preposition is required after ‘ordered’.

4. Find the error in the following sentence.
a) Hardly I have finished reading
b) when my sister
c) snatched the book
d) from me.
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) Hardly I have finished reading. Hardly had I finished reading when……..Correct correlative conjunction.

5. Find the error in the following sentence.
a) No sooner did the train start
b) when there was
c) a great rush
d) into my compartment.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) when there was. ‘No sooner’ is followed by ‘than’ and not ‘when’.

6. The security forces fired at the ______________ who was armed to the teeth.
a) thief
b) culprit
c) criminal
d) dacoit
e) murderer

Click here to View Answer
Answer d) dacoit

7. The boy was ______ of cheating in the examination.
a) Condemned
b) accused
c) Charged
d) punished
e) Threatened

Click here to View Answer
Answer b) accused

8. No sooner did she ______________ me than she tried to run away.
a) watch
b) see
c) observe
d) notice
e) look

Click here to View Answer
Answer b) see

9. _________ politicians are always respected.
a) Conscious
b) Conscientious
c) Cautious
d) Carefree
e) Careful

Click here to View Answer
Answer b) Conscientious

10. Prices keep on going ______________ these days and never move downward.
a) above
b) higher
c) up
d) upwards
e) on

Click here to View Answer
Answer c) up

Leave a Comment