English Quiz – set 106

1. Find the error in the following sentence.
a) Rural and Urban water problems would assume crisis
b) proportions long ago but for the advent
c) of the new transformational technology
d) of tube wells around the 1960s.
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) Rural and Urban water problems would assume crisis. Here, Rural and Urban water problems would have assured critical(Adjective) should be used.

2. Find the error in the following sentence.
a) Humans have a
b) faculty of believing
c) that their own fashions are
d) right and proper.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) faculty of believing . Here, infinitive, i.e. faculty to believe ….should be used. Gerund shows cause.

3. Find the error in the following sentence.
a) The hotel was
b) on a hill in one of
c) the good
d) sections of town.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) the good. Here, superlative i.e., the best….should be used.

4. Find the error in the following sentence.
a) She was only
b) a small link
c) in the network, she was used
d) for courier jobs.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) in the network, she was used. Here, active i.e., she used should be used. Here doer is active.

5. Find the error in the following sentence.
a) It has brought
b) us great gift of
c) knowledge in its
d) universal aspects.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) us great gift of. Here, an article should be used. Hence, us a great gift of…should be used.

6. The Japanese car maker defines it as the “reduction of cost through the ___________ of waste”.
a) elimination
b) fumigation
c) managing
d) amelioration
e) deterioration

Click here to View Answer
Answer a) elimination

7. These steps are _________ to protect only groups but not the society or local community as whole.
a) intent
b) intended
c) prohibited
d) intending
e) preparing

Click here to View Answer
Answer b) intended

8. Today spasm is one of the most ________ areas of medical research.
a) activity
b) action
c) active
d) passion
e) possession

Click here to View Answer
Answer c) active

9. As late as the 1950s more than half of all reporters _____________ a college degree.
a) lacking
b) needed
c) required
d) lacked
e) gained

Click here to View Answer
Answer d) lacked

10. He disliked the idea of a film that drew _____________ to its style rather than the contents.
a) attentive
b) repulsion
c) attractive
d) crowd
e) attention

Click here to View Answer
Answer e) attention

Leave a Comment