English Quiz for IPPB |IBPS – Set 241

1.Synonym of ACCORD
a) Confer
b) Refusal
c) Dissension
d) Opposition

Click here to View Answer
Answer a) Confer-सहमति

2.Synonym of BUOYANT
a) Joyful
b) Sad
c) Angry
d) Clever

Click here to View Answer
Answer a) Joyful-प्रफुल्लित

3.Synonym of EMANCIPATE
a) Liberate
b) To put in cage
c) Proud
d) Collect

Click here to View Answer
Answer a) Liberate-आजाद, बंधनमुक्त करना

4.Synonym of DWARF
a) Document
b) Elf
c) Excess
d) Forgive

Click here to View Answer
Answer b) Elf-बौना

5.Synonym of FASCINATION
a) Modern
b) Greed
c) Attraction
d) Repulsion

Click here to View Answer
Answer c) Attraction-आकर्षण

6.Synonym of ALTRUISTIC
a) Progressive
b) Selfish
c) Benevolent
d) Inhumane

Click here to View Answer
Answer c) Benevolent-उदार,परोपकारी

7.Synonym of CESSATION
a) Complain
b) Despise
c) Continuity
d) Pause

Click here to View Answer
Answer d) Pause-ठहराव

8.Synonym of HAUGHTY
a) Arrogant
b) Greedy
c) Sweet
d) Nonsence

Click here to View Answer
Answer a) Arrogant-घमंडी

9.Synonym of GLUT
a) Kindness
b) Overflow
c) Restrain
d) Bright

Click here to View Answer
Answer b) Overflow-सैलाब

10.Synonym of INVASION
a) Seizure
b) Meeting
c) Travel
d) Assissinate

Click here to View Answer
Answer a) Seizure-आक्रमण

Leave a Comment