English Quiz for IPPB |IBPS – Set 237

1.find correct spelling?
a) Abbreviate
b) Abreviate
c) Abrrviate
d) Abbreviat

Click here to View Answer
Answer a) Abbreviate,ABBREVIATION -संक्षिप्त रूप

2.find correct spelling?
a) Incessaently
b) Incissantly
c) Incesantly
d) Incessantly

Click here to View Answer
Answer d) Incessantly-लगातार

3.find correct spelling?
a) Jeopradous
b) Jeopardoes
c) Jaopardous
d) Jeopardous

Click here to View Answer
Answer d) Jeopardous-जोखिम से भरा

4.find correct spelling?
a) Lieutenant
b) Leiutenant
c) Lieutinant
d) Lieutenent

Click here to View Answer
Answer a) Lieutenant-प्रतिनिधि

5.find correct spelling?
a) Assassenation
b) Assassination
c) Assasination
d) Asassination

Click here to View Answer
Answer b) Assassination- हत्या

6.find correct spelling?
a) Misterious
b) Mysterous
c) Mystreious
d) Mysterious

Click here to View Answer
Answer d) Mysterious-रहस्यपूर्ण

7. find correct spelling?
a) Barbarien
b) Barberien
c) Barberian
d) Barbarian

Click here to View Answer
Answer d) Barbarian-असभ्य

8.find correct spelling?
a) Obsoliete
b) Obsoletie
c) Obsolete
d) Obsolite

Click here to View Answer
Answer c) Obsolete- अप्रचलित

9.find correct spelling?
a) Preposterous
b) Priposterous
c) Prepousterous
d) Praposterous

Click here to View Answer
Answer a) Preposterous-निरर्थक

10.find correct spelling?
a) Survillance
b) Surveillance
c) Surveillence
d) Surveilance

Click here to View Answer
Answer b) Surveillance-निगरानी

Leave a Comment