English Quiz for IPPB |IBPS – Set 234

1.Find the error in the following sentence.
a) When people feel that they are
b) not likely to loose their jobs
c) they may become complacent.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) not likely to loose their jobs,Replace “loose” with “lose”

2.Find the error in the following sentence.
a) Orientation means introducing the selected
b) employee to other employees and familiarise
c) him with the rules and policies of the organisation.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) employee to other employees and familiarise,Replace “familiarise” with “familiarising”

3.Find the error in the following sentence.
a) The Education Minister has welcomed the new
b) nursery guidelines, saying these will help
c) to make the current education system transparent.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) to make the current education system transparent.Delete “to”

4.Find the error in the following sentence.
a) A small aircraft made an emergency landing
b) On National Highway 69 and take off from
c) the same place a couple of hours later.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) On National Highway 69 and take off from ,Replace “take” with “took”

5.Find the error in the following sentence.
a) Attendent came to report that the work
b) went very slowly because the X-ray machine
c) was not working very good that morning.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) was not working very good that morning.Replace “very good” with “well”

6.Find the error in the following sentence.
a) He is one of those few post-colonial
b) writer who believes that this talk about
c) colonialism has gone too far and has turned into a cliche.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) writer who believes that this talk about, Replce “writer”
with “writers”

7.Find the error in the following sentence.
a) The carpenter, who was looking for a
b) job since his mother died, was told that
c) he will be interviewed in an hour.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) he will be interviewed in an hour,Replace “will” with “would”

8.Find the error in the following sentence.
a) Despite all our efforts we have
b) seen a sharp decrease in the number of people
c) just before the launch of the scheme.
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

9.Find the error in the following sentence.
a) Celebrating its ten long years in the
b) industry, a private entertainment channel
c) announce a series of programmes at a press conference.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) announce a series of programmes at a press conference. Replace “announced” with “announce”

10.Find the error in the following sentence.
a) The actress was ordered for wear an alcohol-
b) monitoring bracelet and submit to random weekly drug
c) testing after she failed to appear for a court date last week.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) The actress was ordered for wear an alcohol ,Replace “for” with “to”

Leave a Comment