English Quiz for IPPB |IBPS – Set 232

1.The move to allow dumping of mercury______an outery from residents to the area who______that high levels of mercury will affect their health and destroy ecologically sensitive forest area.
a) resulted, insist
b) provoked, fear
c) incited, determined
d) angered, believe

Click here to View Answer
Answer b) provoked, fear

2. There will be ____ new token counters opened in metros across the country to ____ the pressure on customer care executives.
a) few, easy
b) other, moderate
c) several, ease
d) fewer, remove

Click here to View Answer
Answer c) several, ease

3.The government has ______ to _______its goal to send school going all children to school in the next three years.
a) vowed, achieve
b) denied, have
c) pledged, bring
d) assured, depart

Click here to View Answer
Answer a) vowed, achieve

4.______ has been taken against some wholesale drug dealers for dealing in surgical items without a valid license and maintaining a stock of _______ Drugs.
a) Note, overwhelming
b) Step, impressive
c) Execution, outdated
d) Action, expired

Click here to View Answer
Answer d) Action, expired

5. Behaving in a ___________and serious way, even in a _________ situation, makes people respect you.
a) calm, difficult
b) steady, angry
c) flamboyant, tricky
d) cool, astounding

Click here to View Answer
Answer a) calm, difficult

6.Experts feel that the amendment to the Act will adversely _____________ private sector ___________in infrastructure development.
a) effect, participation
b) facilitate, claim
c) influence, involvement
d) measure, investment

Click here to View Answer
Answer c) influence, involvement

7.Demand and supply do not _____________ the same relationship as the one that ______________ between height and weight.
a) possess, has
b) incur, is
c) bear, borne
d) have, exists

Click here to View Answer
Answer d) have, exists

8.The country’s economic growth has been achieved _______________ exports and _______________large amounts of foreign direct investment.
a) on, boosting
b) despite, estimating
c) mostly, soliciting
d) via, attracting

Click here to View Answer
Answer d) via, attracting

9.Unless _____ replaces rhetoric both in India and Pakistan, talks between them will not make________.
a) Sincerity, Fruitful
b) Recognition, Start
c) Ideology, Sense
d) Pragmatism, Headway

Click here to View Answer
Answer d) Pragmatism, Headway

10.A person’s formal educational background may ___________ rich but complex information. To some degree education ___________ a person’s knowledge and skill base.
a) reveal, advocates
b) yield, indicates
c) exhibit, develops
d) cover, evolves

Click here to View Answer
Answer b) yield, indicates

Leave a Comment