English Quiz – Idioms & Phrases (set 84)

1. The boy “turned a deaf ear” to the pleadings of all his well-wishers.
a) listened carefully
b) was deadly opposed
c) posed indifference
d) did not pay any attention

Click here to View Answer
Answer d) did not pay any attention

2. We should “give a wide berth” to bad characters.
a) keep away from
b) publicly condemn
c) give publicly to
d) not sympathise with

Click here to View Answer
Answer a) keep away from

3. Sumit had “to look high and low” before he could find his scooter key.
a) nowhere
b) always
c) everywhere
d) somewhere

Click here to View Answer
Answer c) everywhere

4. He is plain, simple and sincere man. He will always “call a spade a spade”.
a) say something to be taken seriously
b) find meaning or purpose in your action
c) avoid controversial situations
d) be out spoken in language

Click here to View Answer
Answer d) be out spoken in language

5. She rejected his proposal of marriage “point blank.”
a) directly
b) pointedly
c) absurdly
d) briefly

Click here to View Answer
Answer b) pointedly

6. To get a government job is a “bull’s eye” for an unemployed youth.
a) the centre of the target
b) the point of attraction
c) important
d) difficult

Click here to View Answer
Answer a) the centre of the target

7. They made an agreement “with no strings attached.”
a) with no special conditions
b) with many restrictions
c) with more compliments
d) with no assumptions

Click here to View Answer
Answer a) with no special conditions

8. We should always be beware of the “snakes in the grass.”
a) secret enemy
b) a good friend
c) spy
d) unfamiliar person

Click here to View Answer
Answer a) secret enemy

9. Everyone should be “live-wire” at the start of the day.
a) healthy
b) energetic
c) enthusiasm
d) with hope

Click here to View Answer
Answer b) energetic

10. Our boss never likes “Mumbo Jumbo” discussion while in meeting.
a) interactive
b) nonsense
c) useful
d) important

Click here to View Answer
Answer b) nonsense

Leave a Comment