English Quiz – Idioms & Phrases (set 86)

1. We should guard against our “green-eyed” friends.
a) rich
b) jealous
c) handsome
d) enthusiastic

Click here to View Answer
Answer b) jealous

2. He is in the habits of “fishing in troubled waters”.
a) putting others in trouble
b) indulging in evil conspiracies
c) aggravating the situation
d) taking advantage of troubled conditions for personal profit

Click here to View Answer
Answer d) taking advantage of troubled conditions for personal profit

3. At a party, he is always “in high spirits”.
a) talkative
b) cheerful
c) drunk
d) uncontrollable

Click here to View Answer
Answer b) cheerful

4. Bala fought “tooth and nail” to save his company.
a) with weapons
b) as best as he could
c) using unfair means
d) with strength and fury

Click here to View Answer
Answer d) with strength and fury

5. He has “made his mark” in politics.
a) attained notoriety
b) ruined his wealth
c) acquired wealth
d) distinguished himself

Click here to View Answer
Answer d) distinguished himself

6. I did not know that he was “pulling my leg” all the time.
a) befooling me
b) degrading me
c) defaming me
d) complimenting me

Click here to View Answer
Answer a) befooling me

7. Some people now wonder whether we just “pay the lip service” or genuinely subscribe to democracy.
a) pay oral tribute
b) attach no value
c) remain indifferent
d) show only outward respect

Click here to View Answer
Answer d) show only outward respect

8. Seema is a little “hard of hearing”.
a) inaudible
b) deaf
c) disinterested
d) insensitive

Click here to View Answer
Answer b) deaf

9. It was he who “put a spoke in my wheel”.
a) tried to cause an accident
b) helped in the execution of the plan
c) thwarted the execution of the plan
d) destroyed the plan

Click here to View Answer
Answer c) thwarted the execution of the plan

10. The captain played with determination because the honour of the team was “at stake”.
a) very low
b) at the top
c) in danger
d) appropriate

Click here to View Answer
Answer c) in danger

Leave a Comment