English Quiz for SBI | IBPS – Set 266

1.The police are hunting for the _______ of Thailand’s deadliest bombing .
a) Perpetrators
b) Invaders
c) Intruders
d) Terrorists

Click here to View Answer
Answer a) Perpetrators

2.Much of the allure that cricket has is due to the fact that it is a _________ sport .
a) Lucrative
b) Controversial
c) Celebrity
d) Useful

Click here to View Answer
Answer a) Lucrative

3.Hindus believe that ______ from the cycle of birth and rebirth can be attained only by good deeds.
a) Bondage
b) deliverance
c) delivery
d) retirement

Click here to View Answer
Answer b) deliverance

4.__________ eye-witness,the news reporter gave a graphic description of how fire broke out.
a) observing
b) reporting
c) seeing
d) Quoting

Click here to View Answer
Answer d) Quoting

5.The miser gazed _______at the pile of gold coins in front of him.
a) avidly
b) admiring
c) thoughtfully
d) earnestly

Click here to View Answer
Answer c) thoughtfully

6.Her _____ remark proved that she was really naive and unsophisticated.
a) unparliamentary
b) uninhibited
c) ingenuous
d) indifferent

Click here to View Answer
Answer c) ingenuous

7.He __________ devoted himself to the task of completing his book in time.
a) ingeniously
b) assiduously
c) deliberately
d) exceptionally

Click here to View Answer
Answer b) assiduously

8.The Govt. has in principle ________the privatization of power generation and its distribution in the country .
a) asserted
b) accepted
c) affirmed
d) confirmed

Click here to View Answer
Answer d) confirmed

9.Candidates securing marks above seventy five percent are ________for this scholarship.
a) worthy
b) competent
c) eligible
d) permissible

Click here to View Answer
Answer c) eligible

10.The astronaut made the descent with unusual caution ,placing each foot first _________ then firmly.
a) heavily
b) clumsily
c) tentatively
d) confidently

Click here to View Answer
Answer c) tentatively

Leave a Comment