English Quiz for SBI | IBPS – Set 265

1.Too much official formality
a) Unanimous
b) Tyranny
c) Red tapism
d) Truant

Click here to View Answer
Answer c) Red tapism

2.An act of violence to take control of a plane
a) Abduct
b) Hijack
c) Kidnap
d) Hold as hostage

Click here to View Answer
Answer b) Hijack

3.A political leader appealing to popular desires and prejudices
a) Hangar
b) Demagogue
c) Warden
d) Parasite

Click here to View Answer
Answer b) Demagogue

4.Place of burial
a) synagogue
b) Amnesty
c) Cemetery
d) Cave

Click here to View Answer
Answer c) Cemetery

5.One who acts against religion
a) Anarchist
b) Toper
c) Heretic
d) Fatalist

Click here to View Answer
Answer c) Heretic

6.Science of heredity
a) Inheritance
b) Histrionic
c) Orator
d) Genetics

Click here to View Answer
Answer d) Genetics

7.That which cannot be called back
a) Reflex
b) Irrevocable
c) Irreparable
d) Irreversible

Click here to View Answer
Answer b) Irrevocable

8.Impossible to Describe
a) internment
b) Illegible
c) Ineffable
d) Indelible

Click here to View Answer
Answer c) Ineffable

9.Government by the few
a) Theocracy
b) Autocracy
c) Oligarchy
d) Democracy

Click here to View Answer
Answer c) Oligarchy

10.Walk in a proud and confident way
a) Plaque
b) Conceited
c) Swagger
d) Destitute

Click here to View Answer
Answer c) Swagger

Leave a Comment