English Quiz for SBI|IBPS – Set 261

1.Find the error in the following sentence.
a) We have observed that many
b) good programmes suffer of stortage
c) of funds and other resources.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) good programmes suffer of stortage ,Replace ‘of’ with ‘form’ because after suffer we use ‘from’ preposition.

2.Find the error in the following sentence.
a) You deserve to be rewarded by
b) your successful completion of the entire
c) work in such a short time.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) You deserve to be rewarded by ,Replace ‘by’ with ‘for’

3.Find the error in the following sentence.
a) The proper assessment of the
b) training needs to be allowed for meaningful follow
c) up of the training activity.
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

4.Find the error in the following sentence.
a) They wanted money to purchase certain
b) things for themselves and for
c) donated to their colleagues.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) donated to their colleagues,Replace ‘donated ‘ with ‘donating ‘

5.Find the error in the following sentence.
a) He made a lot of money by buy
b) ticket in advance and selling them
c) for twice the price on the day of the final match.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) He made a lot of money by buy,Replace ‘buy ‘ with ‘buying’

6.Find the error in the following sentence.
a) He has been working with me
b) for the last ten years but i can’t claim that
c) i have understood him thorough.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) i have understood him thorough,Replace ‘thorough ‘ with ‘thoroughly’

7.Find the error in the following sentence.
a) Scarcely had the servant finished washing
b) the car than the master came and asked him
c) to clean the office.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) the car than the master came and asked him,Replace ‘than ‘ with ‘when’

8.Find the error in the following sentence.
a) The match between India and Shri lanka
b) was postponed when the playground
c) was wet due to heavy rain.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) was postponed when the playground ,Replace ‘when ‘ with ‘because’

9.Find the error in the following sentence.
a) Money not only satisfies the
b) basic psychological needs but
c) also the higher order psychological needs.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) Money not only satisfies the ,the proper sequence is ‘Money satisfies not only the’

10.Find the error in the following sentence.
a) The reason why Pakistan has not
b) been able to build up its trade is
c) due to her poor economic condition.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) due to her poor economic condition,Replace ‘due to’ with ‘that’
The reason why ………that

Leave a Comment