English Quiz for SBI|IBPS – Set 260

1.Such inequalities CAN BE FOUNDED enshrined in the constitutions other countries also.
a) Could have been founded
b) Can be found
c) Could have found
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer b) Can be found

2.How religious intolerance can bring social peace and harmony can be gauged from events TAKE PLACE AROUND the globe.
a) taken place over
b) took place around
c) taking place around
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) taking place around

3.FINISHING HIS BREAKFAST,he started working on the problem that had been awaiting disposal for a long time.
a) His breakfast finished
b) His breakfast having finished
c) Having finished his breakfast
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) Having finished his breakfast

4.It is with a heavy heart that i pen these few lines to CONDOLE FOR YOU ON the death of your beloved mother.
a) condole with you on
b) condole for you with
c) condole with you in
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer a) condole with you on

5.Till man rises higher in the process of evolution, the world situation WILL CONTINUE to remain fuelled up.
a) will be continued
b) would have continued
c) continued
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer d) No correction required

6.By contrast the construction of great temples which HAD SEEMINGLY HAVE PRESENTED great engineering difficulties was relatively easy.
a) had seemingly been presented
b) had been seemed present
c) would seemingly have presented
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer a) had seemingly been presented

7.The two brothers were SO MUCH SIMILAR IN appearance that nobody believed that they were twings.
a) very much similar in
b) so much similar at
c) so different in
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) so different in

8.The modifications made by them in the draft were so drastic that the entire emphasis HAD BEEN SHIFTED.
a) shall have been shifted
b) had shifted
c) had been shifted
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer d) No correction required

9.The advertisement offered a reward for information RELATING TO THE activities of the terrorists.
a) relative to the
b) as related to the
c) which relate to
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer d) No correction required

10.Mankind has a habit of surviving the worst catastrophes CREATED BY THEIR own errors or by nature.
a) created by its
b) created by him
c) created fron its
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer a) created by its

Leave a Comment